AcasăPoliticaNATO vs BRICS, Armaghedonul nuclear!

NATO vs BRICS, Armaghedonul nuclear!

Omenirea a ajuns în punctul în care nu mai vrea să țină cont de nimic – negocieri, diplomație, reținere, toate acestea sunt înlocuite azi cu amenințări, lovituri militare, sabotaje, pregătiri de război. Pare că se vorbește acum mai mult despre război decât în anii ’30, premergători celei de-a doua conflagrații. Chiar se vrea lucrul ăsta? A ajuns industria de armament să dicteze politica și direcția spre care trebuie să se îndrepte lumea? Oricât de tentați am fi să răspundem „Nu, imposibil!”, realitatea face KO orice argument am aduce în favoarea păcii.

Și când vorbim de realitate, să nu privim doar spre mini-bătălia din Ucraina, acolo unde s-a iscat gâlceava între slavi.

În lume se pregătește cel mai teribil anunț (pentru Occident), dar vuvuzelele A3 (și mai ales generăloii școliți pe vremea lui Dej și plimbați ca ursul de la o televiziune la alta) nu suflă o vorbă despre asta. BRICS e pe punctul de a deveni (și) o alianță militară!

Lăsați deoparte soarta Bahmutului (se ocupă Radu Tudor de asta) și citiți în Național ce fac zilele acestea Putin și aliații săi, manevre despre care la tv din România nu se suflă o vorbă!

„Mosi”, mai mult decât un antrenament militar

BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) este coșmarul sistemului tripolar care conduce economia mondială, alcătuit din Statelor Unite, Europa și Japonia.

Ce înseamnă BRICS în doar 4 puncte?

  1. 27% din suprafața Pământului (40 mil. de kilometri pătrați) și resurse naturale abundente;
  2. 40% din populația lumii și forță de muncă tânără din abundență;
  3. 25% din PIB-ul mondial este produs de cele cinci state membre;
  4. 50% din piața comerțului global.

Până deunăzi, se știa că BRICS nu are decât intenții economice, dar la 23 iunie 2022, cu ocazia ultimului summit, la care a participat și Vladimir Putin, liderul Chinei, Xi Jinping, a atacat: „Unele țări caută securitate absolută prin extinderea alianțelor militare și practică încrederea în sine pe scară largă, ignorând drepturile și interesele altor state. Dacă acest impuls periculos continuă, lumea va deveni și mai neliniștită și instabilă”. Beijingul a transmis un mesaj NATO, doar că „atlantiștii” i-au răspuns înapoi printr-o mutare și mai provocatoare: au invitat Suedia și Finlanda să li se alăture!

În aceste zile, Africa de Sud găzduiește un super-exercițiu militar, cu participarea Chinei și a Rusiei. Mosi („Fum”, în dialectul tswana, una dintre cele 11 limbi oficiale ale Africii de Sud) coincide cu sărbătorile Zilei Forțelor Armate din Africa de Sud, care vor avea loc în Golful Richards. Moscova a trimis în zonă o fregată și alte nave de luptă, China participă cu avioane de luptă și distrugătoare, ca să trecem în revistă, pe scurt, câteva dintre „elementele” care iau parte la acest exercițiu militar.

Pe segmentul diplomatic, Serghei Lavrov tocmai a încheiat un adevărat tur de forță în Africa, iar la sosirea la Cape Town a concluzionat: „Am făcut schimb de note cu privire la soluționarea conflictelor existente pe continentul african, inclusiv regiunea Marilor Lacuri, Republica Centrafricană, Sudanul de Sud, Mali și nordul Mozambicului. Comunitatea internațională trebuie să sprijine modalitățile de soluționare alese chiar de țările africane, inclusiv în cadrul Uniunii Africane și al organizațiilor sale regionale”.

Iranul bate la ușă: ce oferă Teheranul

Iranul nu face parte din BRICS, dar își dorește cu ardoare să fie primit. Surse din intelligence-ul militar american dezvăluie că liderii de la Teheran încearcă zilele acestea să convingă Beijingul că merită să fie primiți în această alianță.

Concret, spun americanii, conducerea Iranului s-a deplasat în China și, la discuțiile cu Xi Jinping, a pus pe masă o ofertă de nerefuzat: acces la tehnologia UAV (drone iraniene)! Testate de ruși în Ucraina, dronele iraniene s-au dovedit eficiente, iar Teheranul e gata să împărtășească partenerilor chinezi și ruși „know-how-ul”. Iran a semnat deja un acord cu Rusia pentru co-producția a 6.000 de UAV-uri de înaltă tehnologie, drone care nu vor fi folosite doar pentru războiul din Ucraina; perșii se pregătesc să facă față unei potențiale ofensive militare americano-israeliene, despre care se tot vorbește.

Accelerarea orientării pro-Est a politicii externe iraniene a fost dezvoltată în cercul apropiat al consilierilor liderului suprem Ayatollahul Ali Khameini.

Forța militară a BRICS

În momentul în care BRICS va face publică trecerea spre o alianță militară, am avea cel mai puternic bloc de pe glob.

BRICS deține cele mai multe arme nucleare (Rusia, China și India), peste cele patru state din NATO care au bomba atomică (SUA, Marea Britanie, Franța și Israel, cu un arsenal combinat de aproximativ 6.155 de focoase). Ca să avem o imagine clară a arsenalului de care vorbim – numai Federația Rusă singură are mai multe focoase nucleare decât întregul NATO!

Dar BRICS înseamnă mai mult de atât și nu vorbim neapărat de putere militară. În fond, și forța economică este o armă, nu-i așa? De exemplu, India este vitală pentru producția și ingineria medicamentelor, Rusia – pentru exporturile din energie (petrol, gaze, cărbune, uraniu), China – pentru o cantitate semnificativă de producție occidentală, Brazilia și Africa de Sud – pentru uleiuri și minereuri.

author avatar
Nicholas Cezar
3.708 afisari

41 COMENTARII

  1. Nicholas , ce propui ? Sa trecem cu arme si bagaje in BRICS ? Sunt divergente intre China si India , chinezii populeaza Siberia , iranienii sunt in vizorul Israelului si Africa de Sud poate stramba oricand busola … Ai uitat de Cuba , Eritreea si Coreea de Nord , Venezuela deja a inceput sa zambeasca spre SUA .

  2. Regimurile totalitare strang randurile , democratie versus autoritarism si dictatura . Jurnalistul e nostalgic , pofteste dupa cozi la lapte la doua noaptea si dictatura pe paine .

    • Si vrei să spui că ce face SUA nu este dictatură. Este santaj politic-economic cu oricine nu imbracisează ideaa ca ei sunt atot putetnici .Ei eticheteaza ,ei pun sanctiuni oricui , ei invadează orice stat si il jefuieste de resurse . Ati uitat de sutele de mii de mortii !
      Afganistan , Kuweit ,Irak , Iugoslavia , inchisorile CIA din toată lumea . Provocarea Taiwanului impotriva Chinei , crimele cu ajutorul dronelor prin toate state conform unor informatii CIA eronate .( copii , femei morti in atate actiuni antiteroriste PE TERITORIUL ALTOR STATE .)
      Despre toate astea ce spuneti ?
      Toate statele invadate de ce nu au primit ajutor militar , logistic , umanitar din partea Europei ?
      De ce nu s-au format tribunale militare să-i judece pe americani ?
      De ce nu s-au pus sanctiuni si sechestre pe bunurile SUA .
      Uitati că ,China este al doilea creditor al SUA .
      Cine si-a inarmat propriul popor până in dinti incat nici scolile nu mai sunt in sigurantă.
      La orice colt de stradă poti da peste un drogat ce si-a cumpărat o armă si-ti zboară creieri doar pentru că nu are bani de droguri .
      Acesta-i viitorul ?

    • Cate doze ai si in ce Ong esti angajat? Stai jos, nota 2…. Stii de ce, noua nu ne plac tramvaiele ce isi umbla in portbagaj. Normal ca in brics, nu este loc de cei cu ghiveciul spart ca tine

    • Democratia este o iluzie, este un pretext pentru un alt tip de autocratie. Si comunismul care clama puterea poporului tot o autocratie era. Democratia si comunismul sunt doar tipuri diferite de autocratie.

  3. Cum începe azi un război?

    În poligonul Capu Midia, înainte de începerea tragerilor, s-a ridicat o sondă meteo cu un balon, pentru a se stabili parametrii atmosferici până la înălțimea de 11.000m. Rachetiștii AA sunt numiți în armată ”muți” așa că totul s-a făcut pe mutește. “Surzii” de la radiolocație au depistat „OZN-ul” și au ridicat 2 MiG-21 să-l vadă la ochiometru, dar aviatorii n-au văzut nimic pentru că balonul s-a spart între timp. Generalii fără armată de la Chișinău s-au luat după ai noștri și au dat alarma, la ei fiind direct invazie extraterestră. Cum nu au avioane să le decoleze, s-au scos, închizînd spațiul aerian al R. Moldova.
    Nu este un film cu proști, ci realitatea zilelor noastre, ca urmare a deprofesionalizării armatei.
    Vă dați seama în ce țară trăim ?

    • Am fost sub protectoratul rusiei si suzeranitatea turcilor, am scapat de ei, pe urma am fost sub cortina de fier si comunism, abia acum putem spune ca suntem pe calea cea buna, in U.E. ca sa le luam banii si cu americanii pe care ii asteptam de 70 de ani, care ne-au dat arme si pulpe americane, filme, muzica, blugi si tot ce ne inconjuara este inventat de ei. Faza cu poponarii din U.E. cam pica pt. ca inca suntem in urma si nu avem bideu, nu vrea nimeni sa arda in fund un roman nespalat si nici nu e obligatoriu. Propaganda rusa care pune vorbe in gura incultilor.

  4. Amerlicanii au datorii la BRICS peste 32 de trilioane de dolari BRICS este viitorul asta se stie clar iar NATO si UE sint peste BRICS la drogati ,pedofilie ,pupunari ,transgender,crime si infractori emigranti ilegali

  5. The BRICS is a club of stupid PRICKS!
    Niciodată nu a fost o vorbă mai adevărată. Țările BRICS sunt un club de ticăloși proști care trebuie zdrobit!

  6. BRICS N-A FOST GANDIT DECAT CA O UNITATE ECONOMICA -FINANCIARA ,CA O CONTRAPONDERE LA TUPEUL SI OBRAZNICIA AMERICANA !.
    CUM AMERICA A CONTINUAT CU POLITICA GENERARII DE CONFLICTE MILITARE (27 DE CONFLICTE MILITARE IN 70 DE ANI ),TARILE BRICS AU INCEPUT SI ELE EXERCITII MILITARE INCA DIN 2021 VEZI EXERCITIILE DIN OCEANUL INDIAN RUSIA +CHINA +IRANUL !.
    BRICS N-A RAMAS IN FORMULA VECHE ,LA PORTILE BRICS AU VENIT ARABIA SAUDITA !,IRANUL ,MAI NOU IRAKUL ,INDONEZIA ,ARGENTINA ,VENEZUIELA !,
    ACUM SA REFACEM SOCOTELILE CE INSEAMNA NOUA ALIANTA !,DE DATA ASTA ALIANTA ECONOMICA ,FINANCIARA SI MILITARA !.
    DUPA GOLANIA AMERICANA CU ARUNCAREA PE PIATA A 8200MILIARDE DE $ in 2021 SE VAD REZULTATELE : CRIZA ECONOMICA ,INFLATIE ,CRESTERI DE PRETURI PANA LA ABSURD,CRIZA ENERGETICA !,IAR IN SPATELE ACESTOR DEZASTRE STA ACEEASI PUTERE BOLNAVA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger