Cauta

NATO se reconfigurează! Ce plan are America pentru înfrângerea Rusiei!

Alianța Nord-Atlantică, sub forma în care este ea cunoscută azi, se pregătește să devină istorie. America are un alt plan pentru înfrângerea Rusiei și implică toate statele europene, inclusiv pe cele care nu sunt membre UE! Un război cu Moscova, care tocmai a testat cu succes „sperietoarea” SATAN 2, racheta balistică intercontinentală capabilă să lanseze 10 focoase nucleare deodată și care atinge o viteză de 20Mach, nu poate fi dus doar de NATO. Adică, de SUA, pe umerii cărora cade greul.

Este nevoie de un efort conjugat, iar de asta și-au dat seama, după cinci săptămâni de război în Ucraina, toți strategii militari, de la consilierii plătiți bine de Pentagon și până la papagalii care delirează la CNN-Antena 3.

Pentagonul a sunat adunarea

Europa trebuie să își regândească întreaga strategie de apărare, dar știe că, în cazul unui conflict direct cu Federația Rusă, n-ar rezista mai mult decât Ucraina dacă SUA nu îi va sări în ajutor. Planurile Franței, de a vedea o armată UE, sunt bune doar pentru sifonat niscaiva bani publici pe proiecte și analize de piață, eventual ceva contracte date pe sub masă.

În realitate, pentru binele ei, singura strategie pe care trebuie să o îmbrățișeze Europa este o întărire a parteneriatului militar cu America! Punct. Fără armele SUA, de la București la Roma și din Berlin la Madrid vor face drifturi tancurile rusești, hai să nu ne mai amăgim că va fi altfel!

Contextul dat de operațiunea armată rusă în Ucraina i-a determinat pe oficialii Pentagonului să propună o întâlnire, la sfârșitul acestei luni, cu reprezentanți ai UE prin care se urmărește stabilirea unui nou parteneriat în domeniul apărării. Surse din cadrul Departamentului american al Apărării susțin că urmăresc să deschidă un canal transatlantic suplimentar pe probleme de securitate și să completeze comunicările similare care au loc deja prin intermediul NATO.

Țările non-UE, invitate să adere la noua alianță

A avea un astfel de forum special pentru o UE orientată spre comerț arată dorința uriașă a blocului comunitar de a-și apăra interesele, dar mai ales securitatea. Totodată, această întâlnire la nivel UE – SUA transmite un puternic semnal Moscovei, anume că Washingtonul este gata să ducă la nivelul următor legăturile sale cu Europa.

Ministrul de Externe al Uniunii Europene, Josep Borrell, și secretarul de Stat american Antony Blinken au anunțat formatul acestui dialog încă din decembrie 2021. Dar, până acum, nu s-a vorbit nimic despre el, iar numele celor invitați să ia parte la întâlnire sunt ținute secrete.

Pentru ca noul parteneriat să devină operativ este nevoie de aprobarea tuturor statelor membre UE, inclusiv a celor care nu fac parte din NATO, adică Austria, Cipru, Finlanda, Irlanda, Malta și Suedia! Misiunea este una foarte delicată fiindcă noua alianță ar viza și o serie de țări non-UE membre ale NATO, adică Albania, Islanda, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia și Turcia.

Turcia, și cu NATO, și cu Rusia

Cum va fi afectată suveranitatea națională a acestor state, iată o întrebare pe care și-o pun toți analiștii. De exemplu, cazul Turciei este unul special, reprezintă o problemă cu adevărat delicată chiar și pentru Alianța Nord-Atlantică. De ce? Fiindcă a doua armată din NATO (ca număr al combatanților) are încheiat un acord bilateral de cooperare militară cu Rusia, de la care a cumpărat sistemul aerian S-400, de ultimă generație.

Euroscepticii vorbesc despre un proces hegemonic de colonizare americană și dispariția proiectului european, dar nimeni nu pune punctul pe „i” – ofensiva Rusiei în Ucraina a arătat că numai SUA pot reuși să vină cu măsuri de descurajare militară care să fie luate în serios de Moscova!

Ultimele stiri

  • SUA testează o rachetă care poate lovi Moscova în mai puţin de 30 minute
  • TERIFIANT! Germania cere pregătirea pentru război până în 2029
  • Silvestru Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile
  • Tîlvăr: „Armata va continua să achiziționeze tehnică militară”
  • Alege ce citești
  • Burduja, în pole-position pentru șefia PNL!
  • Fisură în parteneriatul strategic. Nuclearelectrica, la un pas să iasă din proiectul SMR-urilor americane
  • Cum îti poți schimba numele pe cale administrativă?
  • Asistența medicală, noua visterie a inteligenței artificiale? Strategia companiei de 2 trilioane de dolari
  • Cum stau adversarii de la Euro
  • Exit mobile version