AcasăPoliticaN-o mai tot asasinați pe Ana Birchall!

N-o mai tot asasinați pe Ana Birchall!

Frumoasă femeie! Privire răzbătătoare, păr negru asortat cu rochii albastre, de preferat. Sau invers, doar efectul contează. Trup de viespe. Așa am văzut-o eu la televizorul din birou, când mă aplecasem după câine să-i pun lesa la gât. Nu știu bine ce am văzut, căci și câinele zic eu că e suplu. Păcat de ea, de Ana, că o omoară ăștia mereu.

Formidabilă făptura Ana. Are ea un surâs care ascunde multe, care ar zice multe. E semn că știe și nu vrea să vorbească.

Trece cu apă rece

Am văzut-o recent într-o emisiune bine închegată. Păcat însă că Mădălina Dobrovolschi, realizatoarea, vorbea. S-a învățat așa de pe vremea când era mama lui Iohannis. Vorbea în numele lui, căci el părea că nu leagă bine cuvintele. A demisionat brusc de la Curte, zicând că are niște proiecte majore. Eu am auzit altceva. Dacă și postul de televiziune unde este acum e un proiect major, înseamnă că Ana are rădăcini princiare iar eu sunt bancher pe Wall Street. Și povestea Ana într-o română nu departe de cea a lui Iohannis câte amenințări a primit din multe zone. Zona Gurghiu-Călimani? Zona Crepusculară? Zona Zoster? N-am înțeles de unde, că vorbea și ofta de mama focului Dobrovolschi. „Presiuni pe ea”. Pe Ana. Am reprodus fidel exprimarea. Ba chiar și amenințări multe. Nu era prea clar de ce, ea spunea ceva de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Că s-a opus înființării sau desființării? Taci, Dobrovolschi, nu se mai înțelege nimic. Și un asasinat apoi, rămas în faza de tentativă. Noroc că ea nu era în mașină, deși trebuia să fie. Să fi fost autorii orbi de n-au văzut că lipsește? Și atunci, ce fel de tentativă era? Poate tentație, dar asta nu e prevăzută în Codul penal. Nu e un episod singular, spunea fermecătoarea Ana. Au mai fost și altele. Să înțeleg, deci, că ar putea fi punctul culminat într-o poveste de iubire derulată între ea și Ministerul Justiției? Ea voia dreptate, lege, mă rog, farafastâcuri din astea, iar niște unii o tot amenințau? Și o urmăreau cu o mașină care s-o lovească pe a ei? Chiar așa s-a și întâmplat, i-au făcut automobilul praf. Și pe ea când au omorăt-o? Deci nu e asasinat, mai ales că nu era prin preajmă. Sau a fost unul mic, după care și-a dat cu apă rece frunte și, după un an, a ajuns la o televiziune unde a dat peste Dobrovolschi, care l-a transformat în mai multe. Ce tot or asasina-o ăștia?

author avatar
Valentin Boeru
1.910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger