AcasăPoliticaN-aveți nicio șansă, e țara lui Cîțu

N-aveți nicio șansă, e țara lui Cîțu

Deși a fost transmis social democraților, mesajul lui Florin Cîțu este cu bătaie lungă. „După 25 septembrie, va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De ce vă e frică nu veți scăpa”,  a spus premierul de la tribuna Parlamentului. Așa o fi, numai că PSD nu este un glob care plutește fără contact cu ce se întâmplă sub el. Este cel mai mare partid, cu un număr de simpatizanți ce nu poate fi ignorat. Ca atare, declarația lui este o amenințare la adresa tuturor, bazată pe ceva ce numai el știe, sau o golănie pe care niciun om politic nu și-ar fi permis-o? 

Mai ușor cu guvernarea mai tare cu campania pentru alegerile din PNL

Ce îl îndreptățește Florin Cîțu să recurgă la asemenea gesturi? De unde până unde apucăturile de smardoi, politic sau nu? Este chiar atât de puternic sau este stimulat să-și ducă politica de forță fără a ține cont de nimic? Deja face ce vrea și nimeni nu i se opune. Moțiunile nu îl ating, pentru că niciun parlamentar al puterii nu a avut curajul să voteze în favoarea ei, deși toți văd în ce hal a ajuns țara. Dar asta mai înseamnă și că acestora le convine să încalece România, acoperiți de un vechil cu trecere la Înalta Curte.

Nimic nu este întâmplător

Privatizarea sănătății este tot mai evidentă. Se pun în mișcare tot felul de pârghii și angrenaje prin care banii destinați spitalelor publice să ajungă în conturile celor private. Nu mai contează ce asigurări plătești, ți se spune pe față să mergi la privat. În spitalele publice nu te mai poți interna, este o politică de blocare a lor sub pretextul infectării cu Covid 19. Cazurile sunt tot mai puține, numărul celor internați la secțiile ATI este insignifiant, dar accesul la internare pentru tratarea afecțiunilor este restricționat.

Sănătatea se prăbușește sub imboldurile premierului

Și va fi restricționat în continuare, până când guvernul va termina de vărsat banii în buzunarele spitalelor private. Ca să se asigure de succes, Cîțu a dat o Ordonanță de Urgență prin care se suplimenta cu până la 10 la sută numărul de paturi contractate din bugetul public de către furnizorii privaţi, în condiţiile în care sistemul sanitar public e oricum subfinanţat. Eroare? Nu. Totul a fost gândit dinainte, pentru că Ordonanța a fost dată exact în ziua în care Avocatul Poporului a fost revocat din funcție. Mai pe înțelesul tuturor, nu mai avea posibilitatea să o conteste.

Îi dă afară din ce?

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost tras deoparte. Au existat trei momente în care a fost trimis spre aprobare, dar și trei momente în care a fost respins. De fiecare dată s-a indicat ce trebuie făcut, cum trebuie alcătuit și tot așa, de fiecare dată, a fost trimis înapoi. Florin Cîțu s-a dus și el la Bruxelles să negocieze, dar s-a întors bătând din buze. Nici acum probabil că nu înțelege că pentru a negocia trebuie să ai ceva pe masă, nu vorbe pe care europenii nu dau un ban. De fiecare dată însă a dat asigurări că lucrurile merg bine, că nu mai e mult și vom intra în posesia banilor. O minciună ca multe altele, pentru că abia în septembrie se va rediscuta Planul depus de România. Până atunci, oficialitățile europene sunt în vacanță. Ale noastre, nefiind mai cu moț, pleacă și ele în concediu. Cine îl mai crede pe Cîțu, care amenința că cine își ia concediu va fi dat afară? Afară din ce?

Nu îl oprește nimeni.

Declarațiile din Parlament întrec  însă orice măsură. Am tranșat alegerile, spune el. Cum? După câteva întâlniri cu câțiva liberali? Cîțu se vede deja președinte al PNL, dacă nu cumva și președinte al României. Megalomania lui se dezvoltă periculos, în condițiile în care este doar un superficial și un arogant. Ce ar mai putea tranșa Cîțu? Eșec în campania de vaccinare, eșec în creșterea nivelului de trai, eșec în reducerea numărului de șomeri, eșec în limbaj și atitudine. A luat țara în stăpânire, așa cum a învățat de la Iohannis. Cu tupeu, cu cinism și fără pic de pricepere. Cei opt ani pe care promite că îi va petrece la guvernare cu liberalii lui nu sunt de natură a da speranțe de mai bine. După doar un an și jumătate am văzut cu toții ce știu să facă aceștia. Deja e țara lui și nu îl mai oprește nimeni.

author avatar
Valentin Boeru
1.415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger