AcasăPoliticaMutare neașteptată a lui Florin Cîțu. Coaliția a sărit în aer! Toți...

Mutare neașteptată a lui Florin Cîțu. Coaliția a sărit în aer! Toți secretarii de stat ai USR PLUS, DEMIȘI!

Florin CituMutare neașteptată a lui Florin Cîțu. Coaliția a sărit în aer! Toți secretarii de stat ai USR PLUS, DEMIȘI!

Toți secretarii de stat USR PLUS au fost demiși de premierul Cîțu. Deciziile, care au venit la doar o zi după ce miniștrii USR PLUS au predat mandatele, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîțu a anunțat la Digi24 că miercuri seară va semna deciziile de demitere a secretarilor de stat numiți de USR PLUS. El a spus că „nu pot păstra secretarii de stat USR PLUS după ce ei au negociat cu PSD și AUR și reprezintă interesele lor”.

Reamintim că miniștrii USR PLUS au demisionat luni din guvern, dar secretarii de stat și prefecții au rămas în funcții.

În privința directorilor susținuți de USR PLUS în instituții deconcentrate, Cîțu susține că aceștia au câștigat concursuri și că va fi respectată legea. „Va fi respectată legea, dar nu poti să fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”, a mai spus Cîțu, la Digi24.

Dan Barna a explicat de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS, după ce miniștrii și-au depus demisiile: „Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

Cioloș, mesaj pentru colegii dați afară de premier

Dacian Cioloș transmite un mesaj de încurajare colegilor din USR PLUS care au fost dați afară din administrație de Florin Cîțu. „Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor”, scrie copreședintele formațiunii politice pe Facebook.

„Aș vrea să le transmit câteva gânduri colegilor din administrație care au fost sau vor fi demiși de premierul Cîțu în aceste ore. Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru.”, a mai transmis Dacian Cioloș.

author avatar
Andreea Vlad
470 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger