AcasăPoliticaMugur Mihăescu "Garcea" ştie de ce Austria nu ne-a primit în Schengen:...

Mugur Mihăescu „Garcea” ştie de ce Austria nu ne-a primit în Schengen: „Am stat ghiocel şi capră”

Mugur Mihăescu "Garcea" ştie de ce Austria nu ne-a primit în Schengen: "Am stat ghiocel şi capră"

Mugur Mihăescu este nervos încontinuu după ce Austria s-a opus aderării României la Spațiul Schengen. „Garcea” i-a îndemnat pe români să boicoteze masiv toate companiile austriece.

Actorul spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să rupă toate relațiile economice cu Austria.

Mugur Mihăescu, ironic cu statul român

Acest vot este o consecință a 33 de ani de poziție ghiocel și capră a României în relațiile cu partenerii serioși. Asta este consecința. Ce este de făcut de acum încolo?

Eu îmi doresc ca de luni românii toți să meargă să alimenteze la OMV și la Petrom, pentru că de luni eu dacă aș fi în locul Guvernului, aș da o ordonanță de urgență prin care toate redevențele OMV și Petrom ar crește de vreo câte 10-15-20 de ori”, a spus Mugur Mihăescu, ironic, vineri seară, la Antena 3.

Pune presiune pe Iohannis

„Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua. Păi atunci eu cred că există destule bănci în lumea asta care stau la coadă să facă afaceri cu România, chiar și bănci românești.

Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat de 33 de ani să stau în patru picioare. Sunt biped și am coloană vertebrală.

Mâine cetățeanul acela anumit președintele României ar trebui să iasă public în conferință de presă și să spună că rupem toate relațiile economice cu Austria, toate aceste mărfuri care vin în tranzit spre România vor fi ținute în vamă 8 săptămâni …10 săptămâni.

El trebuie să iasă și să ceară poporului român să acționeze ca un popor vertical„, a mai spus „Garcea”.

author avatar
Andrei Ștefan