AcasăPoliticaMoțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea, respinsă, la Parlament. Ce reclamă PSD-ul -...

Moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea, respinsă, la Parlament. Ce reclamă PSD-ul – VIDEO

(foto: Facebook)

Moțiunea simplă a social-democraților – vizându-l pe Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene – a fost declarată respinsă, în urma votului dat în ședința Camerei Deputaților, de marți, 15 iunie.

Este vorba despre moțiunea denumită „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de 82 de deputați și dezbătută, în Parlament, în prima zi a acestei săptămâni.

După ce s-a încheiat votul, vicepreședintele Camerei, Cristina Prună, cea care a condus ședința, a anunțat rezultatul. ”Cu 143 de voturi ”pentru”, 171 de voturi ”împotrivă” și o abținere, moțiunea simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene a fost respinsă”, a precizat Cristina Prună.

Nemulțumirea PSD

Lucrurile nu s-au încheiat, însă, aici. În sensul în care, imediat după aceea, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a reacționat. Și a invocat regulamentul Camerei.

”Vreau să se consemneze faptul că moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată de plenul Camerei. Și am să vă spun de ce. Potrivit art. 29 aliniatul 3 din Regulamentului Camerei, putem dezbate și vota prin mijloace electronice strict actele normative. Moţiunea simplă nu este un act normativ”, a susținut Simonis, anunțul fiind urmat de aplauze venite din sală.

Social-democratul și-a continuat argumentația, invocând inclusiv o decizie a CCR-ului.
”Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferenţă de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moţiunii simple împotriva lui Ghinea. (…) Decizia (….) Curții Constituționale stipulează foarte clar că moţiunea simplă nu este act normativ. Prin urmare, dacă moţiunea simplă nu e act normativ, dacă noi avem un Regulament că putem vota online pe tablete strict acte normative (…) prin urmare, să plece Ghinea – moţiunea a fost adoptată”, a mai susținut Simonis.

Simion, mesaj către președintele de ședință

În același context s-a pronunțat și George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). ”Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, această moţiune simplă a trecut. Doamna preşedinte de şedinţă, dacă nu anunţaţi corect – conform Regulamentului Camerei Deputaţilor – rezultatul votului deputaţilor prezenţi este abuz în serviciu”, a declarat acesta, de la tribuna sălii Parlamentului.

Într-un final, vicepreședintele Prună a declarat închisă ședința de plen. Nu înainte de a menționa: ”Aveţi dreptul mai departe să faceţi ce doriţi, inclusiv să sesizaţi Curtea Constituţională”.

154 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai astia, „cu o tara curata”, USR plus fura de rup la voturi !
    Cam ca Robeta Anastase…marele PDL…azi, PNL…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger