AcasăPoliticaMoțiunea împotriva ministrului Sănătății va fi dezbătută în Parlament. Vlad Voiculescu află...

Moțiunea împotriva ministrului Sănătății va fi dezbătută în Parlament. Vlad Voiculescu află reproșurile PSD-ului

Moțiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu se dezbate în Parlament (sursa foto: Facebook/ Guvernul României)

Prima zi a acestei săptămâni l-ar putea aduce pe ministrul Sănătății la Parlament, acolo unde, luni după-amiază, se va dezbate moțiunea simplă care îl vizează.

Este vorba despre demersul inițiat de PSD, mai exact de un număr de 109 deputați, și denumit ”Incompetența și lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, principala nemulțumire fiind cea legată de felul în care a gestionat ministrul Sănătății pandemia de COVID-19.

Moțiunea simplă urmează să fie supusă dezbaterii deputaților începând cu ora 17, peste două zile, miercuri mai exact, fiind programat votul final.

Fost ministru PSD: Pandemia COVID este în continuare scăpată de sub control

De altfel, fostul ministru social-democrat al Sănătății, Florian Bodog, scria, săptămâna trecută, pe fondul depunerii moțiunii simple la adresa actualului șef de la MS, că ”ministrul Sănătății Vlad Voiculescu nu și-a făcut datoria”. ”Au trebuit să moară oameni pentru ca ministrul să spună că va face într-o săptămână după tragedie ce n-a făcut în precedentele cinci. Pandemia COVID este în continuare scăpată de sub control, raportările sunt haotice, strategia de testare este greșită, iar organizarea vaccinării profund deficitară. Pentru toate aceste grave probleme și pentru lipsa de viziune și de soluții, PSD cere Guvernului demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu”, a transmis Bodog, pe Facebook.

Social-democratul a acuzat o lipsă de coerență în timpul mandatului ministrului Voiculescu, dar și indiferență. ”În cele șapte săptămâni de mandat ministrul Vlad Voiculescu a dovedit incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare cât nu s-au văzut în ultimii 30 de ani! Au fost victime omenești, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică, minciuni la testare și raportare, decizii contradictorii privind deschiderea școlilor.

Continuă să fie multă indiferență, indolență, aroganță și sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea și siguranța cetățenilor săi! Fiecare zi care trece cu Voiculescu la conducerea ministerului Sănătății este o zi a incertitudinii, a haosului, a improvizației”, transmitea Florian Bodog în mesajul postat pe 10 februarie.

79 afisari

1 COMENTARIU

  1. Avind in vedere ca ciuciuciolacuface opozitie NUMAI PE FEISBUCI, credeam ca sa va face o motiune de cenzura pt. voiculescu min.sanatatii (cu doar liceul din Pucioasa la baza) TOT PE FEISBUCI !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger