AcasăPoliticaMoțiunea de cenzură, fluturată sub ochii lui Cîțu. Câte semnături sunt necesare...

Moțiunea de cenzură, fluturată sub ochii lui Cîțu. Câte semnături sunt necesare pentru inițierea unui astfel de demers

Moțiunea de cenzură, fluturată sub ochii lui Cîțu. Câte semnături sunt necesare pentru inițierea unui astfel de demers

În contextul în care USR PLUS – pe fondul supărării uriașe generate de introducerea pe lista suplimentară a ordinii de zi a ședinței de Guvern de miercuri a proiectului ”Anghel Saligny” (PNDL 3), urmată de decizia premierului de a-l revoca pe Stelian Ion de la șefia Ministerului Justiției – a anunțat că îl vor plecat pe Florin Cîțu din fruntea Executivului și că, în cazul în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, e important de aflat în ce condiții poate fi inițiat un astfel de demers.

Și anume faptul că o moțiune de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al aleșilor neamului – deputați și senatori.

Ceea ce, la un calcul simplu, conduce spre concluzia că pentru a putea fi depus un astfel de demers, sunt necesare 117 semnături. Iar, după cum se știe, USR PLUS, formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș, are 80 de parlamentari. Drept urmare, ar fi cel mult 80 de semnături.

Anunț oficial: USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu

”USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu”, au transmis, miercuri seară târziu, reprezentanții formațiunii.

Liderul PSD: Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu i-a invitat pe cei de la USR PLUS să semneze moțiunea pe care au de gând să o depună social democrații în actuala sesiune. În momentul în care vor avea suficiente semnături. Le-ar mai lipsi 30. ”Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă!

PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30.

Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze”, le-a transmis Ciolacu celor din formațiunea condusă de Barna și Cioloș.

author avatar
Andrei Coman
239 afisari

2 COMENTARII

  1. dACA AR FI SINGURUL PENAL CE BINE AR FI ,DAR GEME DE PENALI IN RANDUL ALESILOR,,,RUSINEA NATIUNII.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger