AcasăPoliticaMoțiune de cenzură. Grindeanu, anunț de ultimă oră, în ajunul zilei votului:...

Moțiune de cenzură. Grindeanu, anunț de ultimă oră, în ajunul zilei votului: ”Singurul element de incertitudine este…” – VIDEO

Moțiune de cenzură. Grindeanu, anunț de ultimă oră, în ajunul zilei votului: ”Singurul element de incertitudine este...” - VIDEO

Cu o zi înainte ca moțiunea de cenzură depusă de PSD la adresa Guvernului Cîțu să ajungă să fie supusă dezbaterii și apoi votului, din direcția acestei formațiuni politice s-a anunțat din nou, prin vocea prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu, că parlamentarii acestei formațiuni vor vota la vedere.

Marți se va afla, așadar, ce vor decide parlamentarii, prin vot, cu privire la soarta Guvernului condus de liberalul Florin Cîțu.

”Singurul element de incertitudine pentru ziua de mâine este USR-PLUS, care a refuzat să asiste la citirea moţiunii de cenzură şi care este dispus, conform zicerilor lor, să revină la guvernare dacă PNL renunţă la Cîţu. Ei nu vor să dea jos guvernul Cîţu pentru că a guvernat prost, adică prost pentru oameni și pentru țară, ci pentru că s-au certat cu Cîţu.
Adică, pe scurt, pentru orgoliile lor politice vor să dea jos acest guvern”, a afirmat Grindeanu, luni, într-o conferință de presă, după reuniunea Biroului Permamanent Național al Partidului Social Democrat.

Un parlamentar PSD are COVID

Pe de altă parte, social-democrații vor ca președinții celor două Camere, în speță Anca Dragu (Senat) și Ludovic Orban (Camera Deputaților), respectiv liberalul care a și anunțat, de altfel, că va conduce ședința din 5 octombrie, să găsească soluții pentru ca marți toți parlamentarii, indiferent de formațiunea politică din care fac parte, să își poată exercita votul.

”Suntem în plin val 4, cu peste 10.000 de cazuri zilnic, şi în cazul în care apar suspiciuni, trebuie să existe o variantă legală ca orice vot să fie exprimat. Vreau să vă anunț că PSD are deja un parlamentar confirmat cu COVID-19, avem însă și un parlamentar care se confruntă de mai multă vreme cu o afecţiune gravă, şi care, totuşi, mâine va veni la vot”, a afirmat Grindeanu.

Vă amintim că moțiunea depusă de PSD, intitulată “STOP sărăciei, scumpirilor și penalilor! JOS GUVERNUL CÎȚU!”, a fost citită joia trecută, pe 30 septembrie, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului, de către liderul grupului deputaților social-democrați, Alfred Simonis.

Marți, într-o ședință comună a celor două Camere, inițiativa celor 157 se senatori și deputați urmează să fie dezbătută și supusă votului.

206 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger