AcasăPoliticaMossad vânează Hamas cu Inteligența Artificială

Mossad vânează Hamas cu Inteligența Artificială

Dacă Rusia și-a umflat mușchii în  Ucraina și a vrut să arate Americii că dispune de arme capabile să-i anihileze sistemele antiaeriene exportate în toată Europa, Washingtonul pare că a ales să răspundă provocării lansate de Putin pe terenul din Fâșia Gaza. Aici, ultima știre este că Mossadul vânează organizația Hamas folosind Inteligența Artificială. Iată că SUA duc arta războiului la un cu totul alt nivel, arătând lumii de ce sunt capabile când vine vorba de securitatea partenerilor săi.

Guvernul israelian arată că are de gând să continue operațiunile de eliminare a liderilor Hamas chiar și după terminarea ofensivei terestre din Gaza. Care nu se va încheia prea curând, după cum vedem. Cert este că vânătoarea declanșată de Mossad cu zeci de ani în urmă va continua, acum și la nivel internațional.

Ordinul dat de Netanyahu

Informația este prezentată chiar de Wall Street Journal, prestigioasa publicație americană citând surse din serviciile de securitate israeliene. Potrivit acestora, Mossadul a primit misiunea să-i asasineze pe liderii Hamas din întreaga lume, odată ce războiul din Fâșia Gaza se va încheia. Ordinul a fost dat chiar de prim-ministrul Benjamin Netanyahu – „Am instruit Mossadul să acționeze împotriva șefilor Hamas, oriunde s-ar afla aceștia”, a recunoscut premierul într-un discurs ținut pe final de noiembrie.

Deja agențiile de spionaj de top din Israel lucrează la întocmirea planurilor care îi transformă în ținte vii pe liderii Hamas aflați prin Liban, Turcia și Qatar.

Și ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, admite că o vânătoare teribilă se va declanșa. „Liderii Hamas trăiesc din timp împrumutat. Sunt marcați pentru a muri! Lupta este la nivel mondial, atât cu teroriștii din Gaza, cât și cu cei care zboară în avioane scumpe”.

Faptul că Tel Avivul a ales să vorbească despre declanșarea unei asemenea operațiunii e o surpriză. De obicei, astfel de discuții purtate în jurul unor tentative de asasinat erau secrete și nu se făceau publice.

„Israelul lucrează deja la planurile care urmăresc uciderea sau măcar prinderea liderilor Hamas. Întrebarea care se pune acum nu este dacă Israelul se gândește că îi omoară pe liderii Hamas în altă țară, ci unde și cum o face”, scrie WSJ.

La Tel Aviv s-a cerut asasinarea imediată a lui Khaled Mashaal și a altor lideri Hamas, inclusiv Ismail Haniyeh, care au apărut în înregistrări video sărbătorind începutul operațiunii „Furtuna Al-Aqsa”. Amos Yadlin, un general (în rezervă) israelian, cere răzbunare – „Toți liderii Hamas, toți cei care au participat la atac, care au planificat atacul, care au ordonat atacul, trebuie aduși în fața justiției sau eliminați. Este politica corectă”.

Inteligența Artificială, arma secretă a IDF-ului

Războiul care a izbucnit între Palestina și Israel, la 7 octombrie, a oferit Pentagonului (prin „săgeata” IDF) oportunitatea de a arăta lumii ce rol important poate avea Inteligența Artificială pe câmpul de luptă, într-un teatru de operațiuni mult mai larg.

Israelienii au implementat o platformă IA de creare a țintelor numită „Evanghelia”, care accelerează semnificativ descoperirea ascunzătorilor Hamas. Se pare că acest sistem de IA a jucat deja un rol central în lichidarea câtorva dintre șefii grupării palestiniene.

Softul de Inteligență Artificială utilizat de IDF descoperă țintele și face recomandări privind punctele de lovit, prin extragerea rapidă și automată a informațiilor culese, cu scopul unei potriviri complete între toate forțele armate implicate în executarea unei misiuni.

În fața criticilor venite din străinătate, evreii, sub protecția umbrelei americane, spun că folosesc „Evanghelia” tocmai ca să evite victimele civile. Cu toate acestea, realitatea îi contrazice. În Gaza, aproape tot orașul este pus la pământ, clădirile sunt bombardate fără nicio deosebire, de la spitale și grădinițe până la blocuri rezidențiale.

Dincolo de molozul rezultat, rămâne mesajul transmis „inamicilor” (ca Rusia și China) – cum îi vânează pe liderii Hamas, tot la fel de bine Inteligența Artificială poate fi „asmuțită” și asupra voastră.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
531 afisari

5 COMENTARII

  1. Compatimim civilii palestinieni.Unii ies in strada.Dar informatiile din media se spune ca unii ostatici au reusit sa fuga dar civilii palestinieni i-au prins si i-au predat Ham-marș.
    Se spunea ca nu au apa de baut si curent si ca sunt mii de victime.Ma asteptam sa vad medicii ca niste felceri, care nu reusesc sa dea primul ajutor, atat de suprasolicitati sunt.Medicii aveau halate curate, calcate.Si cei din spital si cei care cautau printre ruine aveau haine curate, nemototolite.
    Daca nu aveau apa de baut , aveau apa de spalat ?

    • Exact asa am vazut si eu in tinerete mineri ca scosi din cutie la Universitate. Clar doctorii palestinieni sunt securistii Hamasului. Acolo se face trafic de arme!

  2. As baga un comentariu acid, dar ma tem ca ma depisteaza AIul sufletului si vine sa-mi ciufuleasca barzoiul 🙂

  3. Cred că chipurile inteligenței sunt foarte vechi de durează atât de mult vânătoarea. În rest un articol doar de umplutură dacă tor nu pot fi date „mari victorii de pe fronturi”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger