AcasăPoliticaMohammad Murad cere anularea alegerilor pentru Primăria Mangalia. Omul de afaceri face...

Mohammad Murad cere anularea alegerilor pentru Primăria Mangalia. Omul de afaceri face acuzații de fraudă

mohammad muradMohammad Murad cere anularea alegerilor pentru Primăria Mangalia. Omul de afaceri face acuzații de fraudă / foto: Pro TV

Mohammad Murad a fost învins la alegerile pentru Primăria Mangalia de către liberalul Cristian Radu. Omul de afaceri, care a candidat independent, s-a situat pe locul al doilea, cu un scor de 35,6% (4.903 voturi).

Deși Mohammad Murad și-a recunoscut înfrângerea în fața baronului „galben”, el cere anularea alegerilor pentru Primăria Mangalia. Motivul invocat de el are legătură cu incidentul în care a fost implicat chiar în ziua alegerilor. Murad consideră că în spațiu public s-a afirmat că el ar fi oferit mită alegătorilor sau că ar fi fost reţinut de poliție, fapt ce a influenţat alegătorii şi i-a împiedicat pe aceştia să-l voteze.

Mohammad Murad a depus o cerere la BEC

De aceea, afaceristul a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile pentru funcţia de primar. În acest sens, el a depus o cerere la BEC în care și-a expus motivele.

„Procesul electoral desfăşurat în data de 27 septembrie în municipiul Mangalia a fost viciat în principal de un eveniment care m-a afectat electoral prin împiedicarea cetăţenilor care intenţionau să mă voteze la funcţia de primar prin mediatizarea excesivă şi trunchiată a unui eveniment în care nu am fost implicat dar care a fost prezentat drept mită electorală oferită de subsemnatul şi de reţinerea mea de către organele de urmărire penală. Evenimentul care a influenţat fără îndoială rezultatul alegerilor a fost cel petrecut în jurul orelor 15.30-19.30 în ziua de 27 septembrie. Pe strada Oituz a fost oprit în trafic un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad”, se arată în documentul transmis de Mohammad Murad către specialiștii BEC.

Murad crede că alegerile din Mangalia au fost fraudate

Murad consideră că prin acest demers s-a dorit crearea unui incident electoral din care să reiasă că omul de afaceri libanez a fost surprins în timp ce oferea mită alegătorilor deşi acest lucru nu era adevărat.

„Prin maximizarea apariţilor media ale acestui presupus incident electoral s-a instaurat la nivelul municipiului Mangalia certitudinea că Mohammad Murad, candidat indepedent la Primăria Mangalia nu mai poate fi votat. Fără nicio urmă de tăgadă, acest incident a fost creat pentru a crea această impresie care nu avea nicio legătură cu realitatea, dar prin care s-a reuşit realizarea scopului suprem, câştigarea alegerilor de către candidatul PNL la Primăria Mangalia, Radu Cristian”, mai precizează documentul depus la Biroul Electoral Central.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger