AcasăPoliticaMisu Negritoiu, aviz favorabil pentru sefia ASF din partea comisiillor parlamentare

Misu Negritoiu, aviz favorabil pentru sefia ASF din partea comisiillor parlamentare

Misu Negritoiu

Parlamentarii din comisiile economice ale celor doua Camere au avizat favorabil, luni, numirea lui Misu Negritoiu in fruntea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF).

Misu Negritoiu

Ca urmare, Negritoiu a mai facut un pas pana la numirea la sefia ASF. Fostul director al ING Romania a fost propus, miercurea trecuta, de catre premierul Ponta pentru a ocupa fotoliul de sef al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, odata ce fostul director, Dan Radu Rusanu, nu mai ocupa aceasta functie, iar ASF are conducere interimara.

Primul-ministru a anuntat, dupa consultarile de saptamana trecuta, avute cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, faptul ca Misu Negritoiu are “profilul necesar” pentru a conduce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Ca urmare, Negritoiu a fost propus pentru a prelua sefia ASF, institutie condusa actualmente, interimar, de Daniel Daianu. Fostul presedinte Dan Radu Rusanu a ajuns in atentia oamenilor legii, fiind in prezent cercetat in stare de arest preventiv, in dosarul „Carpatica”.