AcasăPoliticaSeism pe scena politică. PNL, la un pas să fuzioneze cu un...

Seism pe scena politică. PNL, la un pas să fuzioneze cu un alt partid!

pnlMișcare incredibilă în politică! PNL fuzionează cu ALDE

Conducerea PNL a decis să demareze procedurile pentru fuziunea cu ALDE. Anunțul a fost făcut marți seară de către purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, care a precizat că Dan Vîlceanu va conduce, din partea PNL, echipa de negociere cu ALDE.

Din echipa PNL vor mai face parte Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă.

„Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE”, a susținut Ionuț Stroe.

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a fost înființat în iunie 2015 prin fuziunea Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator, fiind condus de către Călin Popescu Tăriceanu.

Primele alegeri la care a participat ALDE au fost localele din 2016, când s-a clasat pe poziția a treia, după PSD și PNL. În urma alegerilor legislative din același an, ALDE a reușit să intre în Parlament, iar după votul din 11 decembrie 2016 a intrat la guvernare alături de PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE

În octombrie 2020, ALDE și Pro România au anunțat că vor fuziona pentru a candida împreună la alegerile parlamentare. După decizia de a fuziona, Călin Popescu Tăriceanu și alți membri ai ALDE au demisionat din partid.

Cele două partide au candidat împreună la alegerile legislative din decembrie 2020, dar nu au reușit să treacă de pragul de 5% pentru a intra în Parlament.

În aprilie 2021, într-un congres extraordinar, președinte al ALDE a fost ales Daniel Olteanu „Le mulțumesc celor de la PNL pentru invitație, iar dacă acest dialog politic va merge spre o fuziune, asta vom vedea ulterior”, a spus președintele ALDE, Daniel Olteanu, pentru Europa Liberă.

Vă amintim că PNL va „înghiți” și partidul fostul președinte Traian Băsescu. De altfel, negocierile cu PMP se află într-un stadiu avansat.

author avatar
Andreea Vlad