AcasăPoliticaPro România înghite partidul lui Tăriceanu! ALDE sare în barca lui Ponta!...

Pro România înghite partidul lui Tăriceanu! ALDE sare în barca lui Ponta! Nucleară în politică: urmează fuziunea cu PSD?!

PontaMișcare bombă pe scena politică: Ponta a bătut palma cu Tăriceanu/ foto: stirileprotv.ro

Partidele lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu fuzionează! Reprezentanții ALDE vor candida la alegerile parlamentare pe listele Pro România, potrivit unor surse politice.

Conducerile ALDE și Pro România vor vota cât de curând fuziunea celor două partide. Dacă decizia de fuziune va fi luată astăzi, partidele conduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu – ambele cu rezultate slabe la alegerile locale din septembrie – vor începe procedurile juridice cerute de lege.

Apare un nou partid în România

Cele două partide nu au însă timpul necesar pentru a termina fuziunea înainte de alegerile parlamentare programate la 6 decembrie, așa că la următoarele alegeri candidații ALDE vor participa pe listele Pro România. Proporția negociată la locurile eligibile va fi 60% Pro România și 40% ALDE.

În urmă cu câteva zile, Victor Ponta declara că se află în discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind o eventuală fuziune cu Pro România cu care să meargă și la alegerile parlamentare.

„Am discutat acest lucru și urmează să stabilim în perioada următoare, adică săptămâna aceasta. Eu i-am spus că dacă putem să unim niște forțe destul de mici, că până la urmă Pro România a luat 7 și ceva, ALDE a luat 4 și ceva, și dacă ne batem pentru același lucru, are sens. Dacă va fi problema să fim împreună, va fi o fuziune”, spunea Ponta la Digi 24.

Și Ciolacu este în negocieri cu Tăriceanu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat luni, 5 octombrie, că a avut discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, referitoare la o posibilă fuziune între cele două partide. Liderul social democraților a precizat că îl respectă pe Călin Popescu Tăriceanu „pentru deminatea dânsului”, punctând că îl consideră „un om politic chiar demn”.

„Sunt discuții cu toată lumea în ceea ce privește fuziuni, nu mai avem alianțe. Am avut multe discuții cu domnul Tăriceanu și-l respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn, tot respectul… am avut aceste discuții (n.r. despre fuziune PSD – ALDE)”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă.

author avatar
Andreea Vlad
499 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce politica de dreapta a facut Tariceanu cand a lins blide la PSD si se ruga de Dragnea sa nu-i ridice imunitatea ? Ce-are DREAPTA cu mos bashina Tariceanu si Pinocchio ? Grecoteiul e silit sa pupe basanaul lui Ponta ca sa-l ia in remorca , este foarte posibil sa nu faca 5 % impreuna si sa se imprumute de pampersi pe scarile DNA-ului .

  2. Mare prost e ala de voteaza cu expiratii astia de la ALDE si Pro Ponta , asta nu merita votati nici de rudele de gradu unu ……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger