AcasăPoliticaMircea Mircea Geoană își încearcă din nou norocul?! Ce a declarat despre...

Mircea Mircea Geoană își încearcă din nou norocul?! Ce a declarat despre candidatura la prezidențiale

mircea geoanaMircea Mircea Geoană își încearcă din nou norocul?! Ce a declarat despre candidatura la prezidențiale

Numele lui Mircea Geoană a tot fost vehiculat în ultima perioadă, cu privire la o eventuală candidatură la următoarele alegeri prezidențiale.

Secretarul general adjunct al NATO a evitat, sâmbătă, 9 iulie, să confirme sau să infirme această ipoteză, explicând că funcția pe care o deține în prezent nu îi permite să se lanseze în astfel de comentarii.

Mircea Geoană nu exclude candidatura la președinția României

Oficialul nu a exclus însă un posibil anunț în viitor, dar a subliniat că nu îl va face decât atunci când secretarul general al NATO îl va elibera din funcția de adjunct al său.

„Atâta vreme cât sunt în această poziție foarte importantă la NATO, voi da sută la sută din atenția, energia și talentul meu acestei funcții. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o și pe încrederea pe care națiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”, a arătat Mircea Geoană într-un interviu la Euronews România.

„Deci nu așteptați de la mine nicio decizie, niciun anunț, până când voi fi eliberat din această funcție. Când voi fi eliberat din această funcție? Când decide secretarul general. (…) A doua zi după terminarea mandatului la NATO, (…) probabil că o să ne gândim la viitor. Dacă va fi un viitor într-o direcție, în alta, există un viitor în față, sunt extrem de mândru să reprezint Alianța la acest nivel, am învățat foarte multe, dar am obligația de loialitate și onestitate față de organizația care mi-a dat această șansă imensă și voi respecta scopul până în ultima secundă a mandatului meu. După aceea, discuțiile pot să meargă în orice altă direcție”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Se vorbește de mai multă vreme de o candidatură a lui Geoană pentru prezidențialele din 2024, cu sau fără susținerea PSD. Fostul lider al social-democraților a mai candidat la alegerile prezidențiale în 2009, pe care le-a pierdut la limită în fața lui Traian Băsescu.

author avatar
Andreea Vlad