Cauta

Mircea Govor si Marian Valer, trimisi in instanta

Atat actualul numar doi in cadrul structurii de conducere a Consiliului Judetean Satu Mare, social-democratul Mircea Govor, cat si senatorul Marian Valer au fost trimisi in judecata.

Mircea Govor

Conform precizarilor facute marti de catre procurorii anticoruptie, anchetatorii DNA oradeni au dispus trimiterea dosarului in instanta, mai precis Curtii Supreme.

Mircea Govor, vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare si fost lider al filialei locale a PSD, este deferit justitiei sub control judiciar, fiind acuzat de procurori de santaj in forma agravata. Au mai fost trimisi in judecata, in acelasi dosar, si senatorul social-democrat Marian Valer si afaceristul Mirel Vlas, administrator al unei firme, ambii fiind cercetati de procurori pentru complicitate la santaj in forma agravata.

Valer Marian

In cauza, procurorii mentioneaza, printre altele, faptul ca  „in perioada aprilie-mai 2010, inculpatul Govor Mircea Vasile, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra unei publicatii cotidiene locale, in prezenta inculpatului Vlas Mirel, administrator al unei societati comerciale, a amenintat un avocat din Baroul Satu Mare ca, in ziarul respectiv, vor aparea mai multe articole compromitatoare ce vor avea ca obiect darea in vileag a modalitatii pretins frauduloase prin care firma avocatului ar fi obtinut mai multe contracte de consultanta juridica cu diferite entitati publice. In continuare, inculpatul Govor Mircea Vasile i-a precizat avocatului ca acest lucru nu se va intampla daca va favoriza societatea omului de afaceri sa castige mai multe licitatii publice ce se aflau in derulare in acel moment si care erau organizate de institutii cu care firma avocatului avea contract de consultanta juridica pe linia achizitiilor publice”, dar si ca „in perioada noiembrie-decembrie 2010, inculpatul Govor Mircea Vasile, beneficiind de ajutorul inculpatului Valer Marian si folosindu-se de influenta pe care o aveau asupra aceleiasi publicatii, a impus, prin intermediul redactorilor, declansarea unei campanii mediatice denigratoare la adresa unui primar de comuna. Scopul urmarit de inculpat a fost acela de a-l constrange pe edil sa intervina pe langa membrii comisiei de licitatie, cu privire la o lucrare finantata din fonduri europene cu o valoare estimativa de 9.882.426 lei, in vederea atribuirii acesteia in favoarea firmei administrate de inculpatul Vlas Mirel”.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version