AcasăPoliticaMinistrul Virgil Popescu: „Mi-aș dori să trăim într-o țară în care să...

Ministrul Virgil Popescu: „Mi-aș dori să trăim într-o țară în care să nu primesc constant amenințări cu moartea”

(sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

În contextul în care în ultimele zeci de ore s-a vorbit intens despre o așa-numită „taxă pe soare”, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a ales să iasă cu un mesaj pe Facebook. Oficialul guvernamental susține, între altele, că ar primi „constant” amenințări cu moartea.

„Nu punem nicio taxă” – susține Virgil Popescu. Ministrul Energiei îi acuză pe cei de la USR, partidul condus de către Cătălin Drulă, și pe reprezentanții AUR, formațiunea în fruntea căreia se află deputatul George Simion, că „au trunchiat adevărul”, pentru a provoca furie în rândul românilor.

Popescu: Mă ”gratulează” cu cele mai vulgare invective

„NU PUNEM NICIO TAXĂ! Regret că în goana asiduă după faimă și potențiale voturi unii alimentează ura, propagând doar un singur punct de vedere și acela fiind eronat. Prin așa zisa TAXĂ, care de fapt NU EXISTĂ, cei de la USR și AUR au trunchiat adevărul pentru a stârni, din nou, furia mai multor români, care, pe bună dreptate, nu au nici datoria, nici timpul necesar, să facă analiză pe text de tehnică legislativă.

Libertatea de exprimare este uneori greșit înțeleasă, drept urmare, din păcate, mulți dintre cei care au luat pe nemestecate informația îmi doresc moartea și mă ”gratulează” cu cele mai vulgare invective. Oare așa arată România noastră? Asta numim ”patriotism”?”, a scris Virgil Popescu, luni seară, 5 decembrie, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Energiei: Nu e nevoie să fiu simpatic pentru toată lumea

Ministrul Energiei susține, totodată, că e un om al dialogului, acuzând, însă, că primește amenințări cu moartea. „Nu e nevoie să fiu simpatic pentru toată lumea, dar mi-aș dori să trăim într-o țară în care să nu primesc constant amenințări cu moartea. Sunt un om al dialogului, al soluțiilor și niciodată nu voi putea accepta orice abatere de la regulile de bun simț, de la încălcarea drepturilor fundamentale ale ființei umane.

De aceea fac un apel către toți românii: să sancționeze aceste comportamente deviante, prin puterea pe care o dețin: aceea de a decide prin vot cine îi reprezintă!”, susține ministrul Popescu.

PSD-ul anunță amendamente la ordonanță

Amintim că tot luni, 5 decembrie, PSD-ul a anunțat că nu este de acord cu taxarea prosumatorilor de energie din surse regenerabile.

„PSD nu este de acord cu introducerea unei taxe pentru energia auto-produsă din surse regenerabile. Chiar dacă s-ar aplica din 2026, o astfel de măsură ar avea ca efect descurajarea investițiilor în acest domeniu, ceea ce contravine obiectivelor României de a dezvolta surse alternative de energie electrică”, s-a trasmis într-un comunicat de presă.
Reprezentanții partidului condus de către Marcel Ciolacu au anunțat, totodată, că PSD-ul consideră că, „în actualul context economic, statul trebuie să încurajeze gospodăriile și IMM-urile care pot face investiții în sisteme de producție de energie regenerabilă, pentru acoperirea consumului propriu și, eventual, pentru livrarea surplusului în sistemul energetic național”.

Drept urmare, social-democrații au mai transmis că la momentul în care ordonanța de urgență va ajunge în dezbatere parlamentară, PSD va depune amendamente „pentru înlăturarea prevederilor care descurajează investițiile din acest sector și va solicita o dezbatere în regim de urgență, astfel încât modificările să fie aprobate înainte de expirarea termenului în care trebuie emise normele de aplicare”.