AcasăPoliticaMinistrul Virgil Popescu, demolat de fostul premier Tudose: „De la Ceaușescu încoace...

Ministrul Virgil Popescu, demolat de fostul premier Tudose: „De la Ceaușescu încoace n-a mai încercat nimeni să…”

Ministrul Virgil Popescu, demolat de fostul premier Tudose: „De la Ceaușescu încoace n-a mai încercat nimeni să taie coada pisicii cu...” (sursa foto: Facebook/Mihai Tudose)

Fostul premier social-democrat a răbufnit la adresa actualului ministru al Energiei, liberalul Virgil Popescu, reacția dură a lui Mihai Tudose survenind recentelor declarații ale oficialului guvernamental, care i-a îndemnat pe români să încerce să mai stingă un bec, cât să mai facă economie.

Mihai Tudose nu a trecut, așadar, cu vederea spusele ministrului Energiei. Și chiar dacă PNL-ul se află în coaliția de guvernare, alături de PSD, fostul premier social-democrat nu s-a ferit să-l critice pe Virgil Popescu. Pornindu-și replica, postată pe o rețea de socializare, cu o ironie: „Viața pe întuneric! Versurile și muzica: Virgil Popescu.”

Tudose: „Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu”

Tudose îi „lipește” ministrului Popescu titlul de „demolator al sistemului energetic național”, asociindu-i numele de criza energetică din România.

Titular la Energie de prea multă vreme, având în vedere bilanțul catastrofal, cu impact pe termen lung pentru economie și viața românilor, Virgil Popescu tocmai a ajuns în punctul culminant al carierei sale guvernamentale. A găsit soluția crizei energetice pe care el însuși a moșit-o de zor!

Pentru că e bine de știut că noi ajungeam în criză energetică cu sau fără război în vecinătate, din cauza închiderii de capacități de producție, a creșterii dependenței de importuri și a blocării exploatării resurselor proprii. Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu”, susține Mihai Tudose.

„De la Ceaușescu încoace n-a mai încercat nimeni să taie coada pisicii cu atâta brutalitate…”

Fostul premier PSD, actualmente europarlamentar, reproduce declarația lui Popescu, cu stinsul becului, acuzându-l, totodată, pe ministrul Energiei că vrea să termocentralele pe cărbune.

„Iată, însă, că ambițiosul demolator al sistemului energetic național vrea să fie nu doar cauza problemei, ci și soluția: ”Să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrala pe perioada de iarnă”. Asta e soluția ministrului Energiei!

Nimic despre termocentralele pe cărbune, pe care vrea să le închidă, ținând-o langa cu decarbonizarea, deși tendința europeană s-a inversat în noul context, nimic despre renegocierea capitolului pe Energie din PNRR, deși Comisia Europeană e de acord, nimic despre accelerarea lucrărilor la centrala de la Iernut, deși se anunță o iarnă cruntă din punct de vedere energetic. Nimic din ceea ce ar trebui să propună un ministru! Ci Virgil Popescu pur și simplu ne stinge lumina și ne taie căldura. De la Ceaușescu încoace n-a mai încercat nimeni să taie coada pisicii cu atâta brutalitate…”, susține Tudose, pe Facebook.

Ne întoarcem la lumânare?

Nu în ultimul rând, Mihai Tudose n-a scăpat din vedere nici faptul că, întrebat, recent, dacă se teme de o eventuală remaniere, Popescu – vizat și de o moțiune simplă depusă de USR- a lăsat să se înțeleagă că nu.

Mă întreb cum stăm cu producția de ceară, dacă tot ne întoarcem la lumânare. Că asta e singura soluție găsită de ministrul care spune că nu se teme de remaniere, ci numai de Dumnezeu. Domnul cu mila, în cazul ăsta!”, a conchis Tudose.

Ce „soluții” a indicat ministrul Energiei: „Nu ştiu dacă toţi vom putea face asta, dar putem încerca”

„Vrem să scădem dependenţa de gazele ruseşti. Una din metodele pentru a scădea consumul şi indirect dependenţa de importuri este de a economisi”, a spus Virgil Popescu, marți seară, la Digi24 .

Ministrul a venit cu varianta nu doar de a mai stinge un bec, într-o cameră, ci și – pe timpul iernii – de a mai scădea cu un grad, două temperatura de la centrală termică, pentru a se face ceva economie.

„Se pune problema să încercăm să economisim, să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrala pe perioada de iarnă. Nu ştiu dacă toţi vom putea face asta, dar putem încerca”, a mai spus șeful de la Ministerul Energiei.

1.232 afisari

17 COMENTARII

  1. Nu mai comparati, bā, pe toti vândutii si borfasii, cu Ceausescu. Mācar āla a construit o tarā, apoi a fost ucis miseleste, ca sā o ciordeascā toate putorile ca voi.

    • a construit un lagar de exterminare nu o tara si a fost ucis pe buna dreptate ca altfel nu se potoleau securistii lui fanatici sa traga in popor. putorile ciordeau si inainte , boratul de ceasca ffiind ciordacul sef

        • IN SPERANTA CA ACEST POPOR DE IDIOTI SA DISPARA DE CAT SA FIE CHINUIT SI MINTIT RAND PE RAND DE UN COMUNIST ILIESCU , MARINAR BASESCU , SI ACUM O OTREAPA VANZATOARE DE COPII SI TRADATOR DE TARA UN ESCROC DE FALSIFICATOR SSAS BORRAT

          • Nu-l uita pe tzapul Emil. Alt trādātor, si āla ( vezi si Tratatul cu Ucraina, printre altele).

      • Bai pulifrici,ai trăit tu pe vremea lui Ceașcă?
        Retardul,pana în 1960 în București,nu era tot orașul legat la canalizare și la apa potabila,Ceașcă,partidul care era la guvernare atunci,au împrumutat 11 miliarde de dolari ca să ai tu,handicapatule,metrou în București și o locuință decenta în care sa stai,sa ai transport în comun,sa ai drumuri pavate nu glod.
        Cretinoid ce ești,ăștia au împrumutat 140 de miliarde de euro pana astăzi și nu au fost în stare sa facă nimic,dar absolut nimic,au furat toți banii și acum tu(și noi implicit) suntem datori pana la a 20-a generatie(dacă vom mai exista ca natie)….

        • Datoria externa este mult mai mare, vezi-ti de treabā. 140 de miliarde erau prin 2000 – 2010. In zilele noastre a sārit de 300.

    • TOATE JEGURILE SI TOATA MIZERIA PADUKIOSA SI BORATA PUBLICA ARTICOLE IMUNDE SI COMENTARII GRETOASE PE SITE-UL ZIARE.COM
      NU EXISTA UN SITE DE PUPINCURISM MAI MIZERABIL SI MAI LIBIDINOS CA ZIARE.COM , JEGURI CONFIRMATE

  2. pe scurt ,cand spunem criza energetica ,spunem psd , pnl , udmr , usr , aceleasi mizerii . mai lasa gargara asta tudose ca virgil popescu este capul rautatilor . toti sinteti carpele lui popescu ? popescu conduce Romania ? de ce psd s-a opus demiterii lui ? mancati cu polonicul maro de nu va mai saturati . nu este asa proasta lumea cum o credeti voi !

  3. Ceaușescu a fost un Mare patriot, da, comunist, dar a mobilizat un Popor Întreg cu demnitate, curaj și talent. A fost sabotat constant și condamnat la moarte de aserviții regimurilor capitaliste și comuniste, de trădătorii și năimiții de atunci, care acum au furat tot ce se poate fura și au vândut țara la stăpânii lor de atunci! Cinste lui, marelui lider și politician Ceaușescu Nicolaie! A murit ca un erou, a înfruntat fără frică moartea nedreaptă adusă de trădătorii lui și ai Poporului Român! Damnatio memoriae vrăjmașilor lui și ai Neamului Românesc de pretutindeni!

  4. Securitatea are planuri mari cu psd , si le sufla toti disperati in panze . pina si AUR cu simion dovedesc ca sint papusile securitatii si molfaie si el prosteala cu Virgil Popescu inamicul nr 1 , iar toti ceilalti , dar absolut toti sint fete mari si nu pot face nimic din cauza lui Popescu . o fata mare este si Tudose , complet nevinovat .previziuni : psd se desparte de pnl la fel ca in usl1 , si va face alta coalitie securista toxica psd -aur cu vrajeala multa si fapte putine , toate pe mofturile Bruxelului .

  5. Nu exista compratie intre PSD si pndl
    PSDul a pus-o pe kodrutza la decapat
    Psdul impreuna cu AUR au esuat tara
    Psd ul e vinovat ca iohanus ne face de ras pe unde se duce
    Si Putin dar PSDul este primul vinovat
    Rad ziaristii straini,avem o panarama de pres
    PSDul a vorbit cu Macron sa nu-l ia pe iohanus cu ei
    PSDistii sunt cei care au indatorat tara pe 2 generatii
    Si tot ei au furat banii,nu iohanus ,catzu si gasca
    Toxic ,bautori de pipi ,prosti cu Alinutze paturi rupte
    Care a furat cu sotul din banci falimentandu-le
    Psd-ul a facut genocid ucigand muncitori si tarani
    Psd ul a bagat oameni nevinovati la puscarie ,pe unii ucigandu-i
    Criminal si prost ,presedinte care a dat foc la COLECTIV ca sa schimbe adversarul
    Ca nu mai aveau rabdare,trebuia sa se inhame la distrus si furat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger