AcasăPoliticaMinistrul Violeta. Jurnal de bord

Ministrul Violeta. Jurnal de bord

Weekend. Și ce dacă? Un ministru devotat cauzei și sistemului nu are zile libere. Lucrează la foc continuu și nu vrea plată dublă pentru prestație. E patriotism în formă pură. Sistemul îl știu. Doar cauza îmi este neclară.

Doamna Violeta a fost pe Litoral. Nu pentru a-i vedea lumea trupul liberal. Plaja e pentru turiști. Dumneaei muncește și notează în jurnalul de bord toate locurile în care a ancorat. Nu știu de ce. Nici de ce a ancorat, nici de ce notează. Poate pentru a povesti nepoților despre pandemie în vreme liberală. Merge și invers. E aceeași gogomănie.

Cu intrarea pe la o ieșire merge?

A notat cum e cu aglomerația la intrarea în cluburi. Cum să fie? E aglomerat. Ce se poate face? Să intervină jandarmii, căci e domeniul public. A notat și efectul prezenței ei. S-a rezolvat. Ce? Au dat jăndarii cartele de chef și de distracție? Ochiul ei ager a sesizat și că angajații nu purtau masca într-un mod adecvat. Era ba sub bărbie, ba atârnând de o ureche, ba deloc. A notat, pentru posteritate, că s-a rezolvat și asta. Cei cu deloc au atacat stocurile guvernamentale, cei cu masca pe urechea stângă au mutat-o pe cea dreaptă și cei cu cârpa sub bărbie și-au lăsat falca mai jos. A rezolvat-o și pe asta. Duminică seara nimeni nu mai purta masca. O țineau în buzunar, în cazul că apare din nou. A mai văzut și că nu sunt marcate corespunzător culoarele de intrare și de ieșire din cluburi. Groaznic! Dacă intra cineva pe la o ieșire? Zice că a remediat și asta. O fi mutat culoarele.

Doamna ministru Violeta a văzut că există bare pe care toată lumea pune mâna. Sute, mii de oameni poate. Se vede că n-a dat prin cluburi. Tinerețe nefericită. Adolescență ratată. Da, dar nu există oameni dedicați să le dezinfecteze. Dedicați, cum se aude. Cum ați citit. Cine să-i spună adolescentei întârziate că oamenii din locurile acelea sunt dedicați doar banilor. Tips. Șpăguțe, doamna, ca să înțelegeți. Bacșișuri. Nici dracul nu a auzit de oameni dedicați barelor. Și nici dezinfecției. Ce coșmaruri are doamna Violeta! Dar s-a rezolvat și aceasta. Nu se știe cum, dar s-a rezolvat. Doamna ministru Violeta a muncit în weekend. Ce crede că a realizat ea se va aplica doar la sfârșit de săptămână, când patronii o vor aștepta cu cârpele în buzunarul de la piept, cu culoarele desenate în culori vii și cu măștile puse pe ambele urechi. De fiecare câte una.

author avatar
Valentin Boeru
961 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger