AcasăPoliticaMinistrul Turismului le sugerează românilor alte destinații pentru schiat: „Nu numai în...

Ministrul Turismului le sugerează românilor alte destinații pentru schiat: „Nu numai în Austria sunt condiții…” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Constantin-Daniel Cadariu)

Până să se afle decizia de la Consiliul JAI, de joi, pe tema aderării țării noastre la Spațiul Schengen, știut fiind faptul că doar acest stat se opune dezideratului României de a accede la Schengen, ministrul PNL a transmis un mesaj subtil. Care ar putea să ajungă la urechile românilor cu planuri de vacanță de iarnă în Austria, una dintre destinațiile preferate îndeosebi de către cei care schiază.

Ministrul Daniel Cadariu a adus în discuție statisticile și ce în special arată ele în dreptul numărului compatrioților care aleg să meargă, ca turiști, pe teritoriul statului austriac.

„Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000. Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria”, a spus ministrul Turismului, miercuri, la Digi24.

Și alte țări au condiții bune pentru schiat

Nu mai e un secret pentru nimeni că principalul punct de atracție pentru turiștii din România care merg în Austria o reprezintă pârtiile de schi, însă chiar și așa oficialul PNL aflat în fruntea Ministerului Turismului le-a dat câteva „idei” celor care plănuiesc o vacanță la schi în afara țării.

Printre variante s-ar număra, din câte a fost auzit spunând ministrul, Elveția sau Italia. „E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat Cadariu.

Totodată, ministrul Cadariu a catalogat drept „de neînțeles” atitudinea guvernului austriac în privința aderării României la Schengen.

Ciucă: Blocarea aderării României la Schengen nu va aduce răspunsurile dorite de Austria

Și tot miercuri, 7 decembrie, cu o zi înainte de Consiliul JAI de la Bruxelles, premierul CIucă, liderul PNL, a făcut declarații de ultim moment pe tema aderării României la Spațiul Schengen.

„La acest moment, toate statele membre ne susțin în avansarea aderării, inclusiv Olanda și Suedia, cu excepția Austriei. Avem inclusiv susținerea fermă a Franței și Germaniei, reconfirmată la toate nivelurile.

Referitor la Austria, putem afirma că am avut întâlniri la nivelurile cele mai înalte -Președintele României cu Cancelarul Austriei, miniștrii de Interne și experții tehnici. Datele, inclusiv de la instituțiile europene, Frontex, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migrație care să genereze temeri.

Practic, nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment.

Înțelegem cu toții că problema migrației ilegale este foarte sensibilă politic în multe state membre și că este nevoie de măsuri mai eficiente de răspuns la acest fenomen, însă blocarea aderării României la Schengen nu va aduce răspunsurile dorite de Austria.

Dimpotrivă, aderarea României va face spațiul Schengen și mai sigur prin implicarea României care, după aderare, va avea și mai multe instrumente la îndemână, având la dispoziție tot instrumentarul Schengen, pentru a ajuta la controlul și contenirea acestui fenomen”, a declarat Ciucă, de la sediul Guvernului.

Ciucă: Mâine, la Consiliul JAI, vom merge la vot

„Un lucru este cert – suntem hotărâți să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în Consiliul JAI de mâine, 8 decembrie 2022. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua”, a mai spus premierul.

Totodată, Ciucă a mai declarat că, „dincolo de situația concretă a României și de o credibilitate a procesului: nu putem menține o stare de neclaritate și anume lipsa unei decizii în ceea ce privește un stat membru care nu numai că dorește să devină parte a Schengen, dar a dovedit-o în nenumărate rânduri că este pregătit, existând o confirmare clară în acest sens”.

„Așadar, mâine (joi-n.red), la Consiliul JAI, vom merge la vot. Integrarea în Spațiul Schengen este obiectivul nostru național”, a conchis premieurl Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
515 afisari

10 COMENTARII

      • Vierme, sper că nu ai chiulit de la doze. Rapelul la „boost” este recomandat ca waxerii să și-l facă direct în tîmplă. Așa va mai scăpa țara de retarzi.

    • EU nu sunt injectta, dar acolo ma duc desi nu ma duceam inainte. LE MULTUMESC CAS NU INTRAM IN SCHENGEN

  1. Mai mergeti si la Poiana si Sinaia. Iar daca vreti ceva fain si aveti bani mergeti la schi in Japonia… Ori daca vreti ceva mai ieftin mergeti in Franta in Val Torens. Partii.. nu prapastii si hartoape austre.

    • sa le dau la parazitii de nomenclaturisti care au pus mana pe tot??? de a naibii NU. Mai bien pe oriunde altundeva. hai ca ma duc la austrieci, baieti buni, ne-au scapat de coruptii nostriu care ne transforma in cos de gunoi, de ne mor oamenii!!!
      AM PIERDUT RUDE CARE AU MURIT DE CANCET CA AU STAT IN LOCURI UNDE ADUC ASTIA GUNOAIE DIN AFARA; ASA CA SA SE DUCA DREAC DE SCHENGEN
      Astia nu ne vor nicuh bine
      țParte din Europa: DA
      Altfel o sa fim iobagi aici la nomenclaturisti
      Parte ca scav NU
      Sa avem si noi un ORBAN: DA
      S nu mai fim pielea p..ii. ca avem de toate sa punem noi conditii, dar numai sclaveti la guvernare

  2. Limbricul asta sa taca dreac din gura. Ce dreac a facut el pt turism??? Se duce el cu ai lui pe banii nostri prin targuri unde ne fac de rusine sa se plimbe ei cu neamurile
    SICTIR!!!
    Acum ca a spus asta de a naibii ma dfuc prin Austria si fac si animatie misto in social media
    Sa il ia dreac pe el si pe toti imbuibatii astia smecheri care numai ce fura sa tqaca dreac din gura de nu i-ar astupa pamantul gura sa il ia dreac de prost si de tampit si de hot

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO

Informația momentului! Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați joi la DNA. Din câte s-a mai aflat, în dosar mai este audiat...

Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri

Politica Guvernului condus de Marcel Ciolacu de susținere a mediului de afaceri a creat în 2023 dar și în prima parte a anului acesta,...
proger