AcasăPoliticaMinistrul Tătaru aruncă bomba. Este prima dată de la începutul pandmiei

Ministrul Tătaru aruncă bomba. Este prima dată de la începutul pandmiei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat duminică la Digi24 că, potrivit ultimelor informări privind evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cele mai puține cazuri de la începutul pandemiei.

„Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă. Asta ne certifică faptul că suntem pe pantă descendentă.

Urmează să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o. Consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare.

După evaluarea pe 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică, având în vedere rezultatul pozitiv, ne așteptăm la alt pachet de măsuri de relaxare în 15 iunie”, a declarat Nelu Tătaru.

La noi în țară, au fost confirmate până în 31 mai 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.

Potrivit ultimei informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

author avatar
Marius Vladeanu