AcasăPoliticaMinistrul Rafila, săgeți la primarul Piedone: „Nu cred că ploșnițele au așa...

Ministrul Rafila, săgeți la primarul Piedone: „Nu cred că ploșnițele au așa o informație până unde este Sectorul 5”

sursa foto: captură video

„Eu nu cred că ploșnițele au așa o informație până unde este Sectorul 5 și de unde începe, de exemplu, Sectorul 4”, a reacționat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, răspunzând unei întrebări de la presă.

Totul, după ce elevii din Sectorul 5 – condus de către edilul Piedone – stau acasă în această primă zi a săptămânii, pentru a se face dezinsecția în școli.

Rafila: E vorba de asigurarea condițiilor igienice în școli

„Eu nu știu exact care este cauza că fix în Sectorul 5… Eu nu cred că ploșnițele au așa o informație până unde este Sectorul 5 și de unde începe, de exemplu, Sectorul 4. În mod evident, este vorba de asigurarea condițiilor igienice în școli. Combaterea acestor insecte, acestor paraziți se face și prin informarea familiilor copiilor, a copiilor, pentru că aceleași măsuri igienice trebuie luate și la domiciliul fiecăruia dintre ei.

Sigur, poate fi o problemă legată de o activitate intensă sau o recrudescență a apariției acestor insecte, dar nu pot să fac niciun comentariu. Este foarte bine că se face în Sectorul 5 dezinfecție și lucrul ăsta este foarte bun”, a explicat Alexandru Rafila, luni, 25 martie, în fața jurnaliștilor.

Școlile din sector, închise pentru dezinsecție

Încă de zilele trecute s-a anunțat că edilul Sectorului 5 – Cristian Popescu Piedone – a cerut aparatului de specialitate din cadrul primăriei demararea demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector luni, 25 martie, pentru dezinsecție în şcoli, licee şi grădinițe şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs.

„Pentru a clarifica unele aspecte legate de dezinsecția din şcoli şi pentru o informare corectă a părinților şi a cadrelor didactice, Primăria Sectorului 5 anunță că toate unitățile de învățământ din sector vor fi închise luni, 25 martie. Mai exact nouă licee, 25 de şcoli, 20 de grădinițe şi o şcoală specială.

Decizia vine după ce primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a solicitat aparatului de specialitate din cadrul primăriei, demararea tuturor demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecție în şcoli, licee şi grădinițe şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs. Edilul a stabilit de comun acord, cu ministrul Educației, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinților.

Măsura vine în urma cazurilor izolate de existență a ploşnițelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru, pentru asigurarea protecției sănătății copiilor şi a cadrelor didactice”, a transmis încă de zilele trecute Primăria Sectorului 5, într-un anunț postat pe pagina de Facebook a instituției.

author avatar
Andrei Coman
123 afisari

3 COMENTARII

  1. Plosnitele vin din sectorul 1 , de la doamna Clotilde, ca e mai multa mizerie acolo.Vin prin centru si vireaza la stanga, in sectorul 5.

  2. AMETITULE, daca acei copii ar merge la scoala in sect 1 si acolo se vor gasi plosnite,indiferent cata deratizare se face plosnitele nu vor disparea pentru ca le vor aduce de acasa !

  3. Pentru ca doamnele stau mai mult pe tik tok decat sa faca ordine si curatenie.
    Unde sunt batatoarele de covoare din cartiere?
    Nu mai aerisesc lenjeria, păturile, nu le mai spala?
    Se suie in pat/ canapea cu hainele de afara?
    De aia se impuiesc „doamnele” cu pleosnite .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger