AcasăPoliticaMinistrul Rafila, categoric: „Niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor!”

Ministrul Rafila, categoric: „Niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor!”

Ministrul Rafila, avertisment după anunțarea relaxărilor de Sărbători: „Nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea...” - VIDEOMinistrul Rafila, avertisment după anunțarea relaxărilor de Sărbători: „Nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea...” - VIDEO

Înainte ca Executivul să aprobe, în ședința de miercuri, hotărârea de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie și măsurile pentru Sărbătorile de iarnă, ministrul Sănătății a lansat un avertisment în contextul înlesnirii unora dintre restricții. „Trebuie să fie foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”, a subliniat profesorul Alexandru Rafila.

După ce încă de marți seară șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a prezentat, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, principalele măsuri propuse într-o hotărâre a CNSU – VEZI AICI, ministrul a pus accent pe nevoia respectării măsurilor de protecție stabilite în contextul pandemic.

„Faptul că sunt reglementate noi prevederi care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituții care organizează evenimente, pe de-o parte, și s-a ridicat limita de circulație sau interdicția de circulație pe timpul nopții pentru anumite categorii de persoane ar trebui să fie un factor încurajator și pentru respectarea strictă a măsurilor.

Ăsta cred că este lucrul cel mai important pe care ar trebui să-l discutăm public, în comunicarea publică, pentru că înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi și cred că trebuie să ne uităm și asupra cadrului legal care sancționează pe cei care nu respectă reglementările în acest moment și lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea”, a declarat Alexandru Rafila, la începutul ședinței de Guvern din 8 decembrie.

Ministrul Sănătății: „Trebuie să ținem lucrurile sub control”

Și nu au fost singurele aspecte asupra cărora a ținut să se oprească Rafila, în cadrul intervenției sale de la începutul ședinței de miercuri a Cabinetului Ciucă. Ministrul a lăsat să se întrevadă faptul că nu vor fi tolerate abateri de la încălcarea regulilor.

„Suntem de acord ca, mai ales în această perioadă, având în vedere contextul epidemiologic, să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun, adică s-a inclus în certificatul digital COVID și prevederea accesului pentru persoanele care sunt testate și e un lucru care este normal, este natural și pe care l-am discutat în repetate rânduri în perioada anterioară, dar foarte clar pentru toți proprietarii sau toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația în ceea ce privește măsurile de protecție, în ceea ce privește gradul de ocupare al acestor instituții, trebuie să fie foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor.

Ideea este că noi trebuie să ținem lucrurile sub control și să nu avem cumva un val, un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, a mai declarat Rafila.

470 afisari

10 COMENTARII

  1. Relaxarile sunt pentru vaccinati.
    Cei nevaccinati nu beneficiaza de ele. Cati romani isi pot permite un test PCR care costa peste 200 lei? Am citit ca si pentru acte de identitate trebuie sa faci PCR. De unde sa dea cei mai multi romani cu venituri mici atatia bani pe teste? Cu ce mai platesc facturile? Ce mai mananca? Au nevoie de incaltaminte, haine groase
    Oare ei nu au dreptul la sarbatorile sfinte?

  2. & Ministru sănătății Rafila din guvernul Ciucă, în perioada sărbătorilor de iarnă cu „mesajul politic”, „Mâncați ca porcii, beți ca porcii, vaccinați-vă ca porcii, priviți la voi că aratați ca porcii ! Nici porci nu mai aveți ca să nu mai aveți cu ce vă compara , guvenările vă oferă „șansa” unui nou certificat verde, ! ” , ?

  3. Rafila, vezi la SRI daca sectia SRI Arad are liber postul de sef, fiindca ti s-ar potrivi !!!

  4. & Rafila mai zice că atunci când crește incidența COVID se fură proprietate intelectuală ca și „favoriții editurilor” să își publice „Operele alese” și este necesar ca guvernul și STS să intervină pentru „diminuarea tranzacțiilor” , de aceea fiind necesar ca angajații să fie conectați și la STS , ?

  5. Bai Rafiloiule, bai koruptilor ordinari, vi s-a facut frica cumva ca romanasii vostrii o sa faca un frumos iures national in decembrie, bai nazistilor imputiti ? Singura chestie e ca s-a mutat totul pe ianuarie, nimic altceva, asa ca vezi ca elicopterul acela sa nu aiba probleme, altfel si tu o sa ai parte de niste mari probleme, sa zicem asa !! Ha ha ha 🙂 Bai tampitilor, e haos total in mucuta colonie esuata bananiera, care mai crede in ce abereaza si delireaza astia zilnic la tembelizor isi merita soarta de cobai multiplu vaxxinat in cap !! Hai, bai cobailor mici si pufosi, rapid alinierea la tarkurile voastre pandemice, sa rumegati acolo ca niste vaci si boi ce sunteti !! Ha ha ha 🙂 Bai, deja s-a tecut la ultimul nivel de darwinism social, cine nu isi vede de viata lui si se baga acum in multime, si-o ia in mana, la propriu !! Scapa cine si care poate, bai Rafiloiule, ce nu ai inteles pana acum, esti mai tare de cap, adica ai cap patrat sau oblic ? Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Arbidol Macht frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger