AcasăPoliticaMinistrul Muncii vorbind despre ajutoare sociale, la Parlament: Am descoperit copii fără...

Ministrul Muncii vorbind despre ajutoare sociale, la Parlament: Am descoperit copii fără CNP. Este teribil! – VIDEO

Ministrul Muncii vorbind despre ajutoare sociale, la Parlament: Am descoperit copii fără CNP. Este teribil! - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Prezentă, sâmbătă, la Parlament, la dezbaterile din cadrul Comisiilor de Buget și Finanțe ale Senatului și Camerei Deputaților, Raluca Turcan a adus în discuție, între altele, chestiunea ajutoarelor sociale și verificările derulate în această sferă.

“Ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de doi ani de zile. Dar această campanie de verificare a ajutoarelor sociale are în primul (…) rând scopul de a calibra nivelul ajutoarelor sociale pentru că 157 lei pentru o persoană aflată în nevoie reală de asistență socială sunt total insuficienți”, a declarat ministrul Muncii.

Cu această ocazie, Raluca Turcan a anunțat că s-au identificat inclusiv cazuri de copii fără un cod numeric personal (CNP). ”Am descoperit în urma acestei campanii copii fără CNP. Știți ce înseamnă copii ai României la 11 și la 12 ani fără CNP? Este teribil! Și pentru ei am deschis ajutoare sociale, așa cum am deschis și pentru alte persoane vulnerabile pe care le-am identificat în urma acestei campanii”, a susținut liberala aflată în fruntea Ministerului Muncii.

Șase miliarde euro fonduri europene

Mai mult, ministrul a anunțat faptul că România ar avea aproximativ 30% familii monoparentale cu peste trei copii. ”Pentru ei, 157 lei nu reprezintă aproape nimic. Au nevoie de educație, de sănătate, de consiliere, de sprijin de zi astfel încât să fie scoși din sărăcie. Și avem 6 miliarde euro fonduri europene în viitorul exercițiu financiar pe care avem obligația să-i cheltuim integrat și țintit în primul rând pentru aceste categorii vulnerabile”, a mai susținut șefa de la Ministerul Muncii, aflată la Parlament.

În urmă cu aproape o lună, ministrul Muncii anunța, după discuții cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România, faptul că se pregătea o campanie de evaluare a ajutoarelor sociale, o procedură ce viza situația din întreaga țară.
”Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, transmitea, la acel moment, ministrul Turcan, prin intermediul Facebook.

254 afisari

5 COMENTARII

  1. Auzi bai toanto,care de 16 ani esti bugetara de lux ca sa bati campii,dar nu cumva ai descoperit si cati copii au abandonat scoala pt.ca nu au cu ce se incalta,se culca seara flamanzi ? Nu ai reusit sa descoperi ca ciuma galbena le-a taiat si amaratele de burse,de 2 lei,si la alea v-ati bucurat? Nu ai descoperit oare pe unde o fi pitit Cocotatul dela Notre Deal ” Romania educata ” pt. ca vedem ca nu sunteti in stare nici macar sa mutati mai la strada WC-urile din fundul curtii scolior in care se ineaca nefericitii subnutriti .Ia ia-o usurel prin noroaie,poate mai descperi ceva.

  2. Ce fata are doamna cu studii la Moscova, cred ca-i experta in bj

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger