AcasăPoliticaMinistrul Muncii nu se teme de avertismentul venit de la Ciucă: „Nu...

Ministrul Muncii nu se teme de avertismentul venit de la Ciucă: „Nu este vorba despre remanierea mea, e vorba despre…” – VIDEO

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD) lasă să se înțeleagă că nu se teme de o eventuală remaniere din Guvern, după reacțiile apărute la nivelul PNL după anunțul făcut în ziua precedentă, privind propunerile social-democraților, ce vor ajunge în discuția coaliției, cu privire la creșterea salariului minim și a pensiei minime – VEZI AICI.

„Am spus foarte clar (…) nu este vorba despre remanierea mea, e vorba despre cetăţenii români, iar eu nu comentez declaraţiile colegilor liberali. (…) Eu sper şi noi PSD sperăm că se va ajungem la decizia cea mai bună. (…) Nu era o promisiune faţă de cetăţeni, am început conferinţa de presă (de miercuri-n.r.) cu faptul că asta e gândirea PSD, pe care o prezentăm în coaliţie. Am spus foarte clar că aceste propuneri ale PSD sunt însoţite de analize şi de cifre, pe care le vom pune pe masa dialogului, la coaliție”, a declarat Marius Budăi, joi, de la Parlament, răspunzând întrebărilor presei.

Ciucă, trimitere la fișa postului ministrului Muncii

Recentele precizări ale ministrului Muncii vin după ce în cursul zilei precedente, la finalul unei ședințe a conducerii PNL-ului, premierul Ciucă a făcut referire la fișa postului ministrului Muncii. „Eu sunt convins că domnul ministru Budăi cunoaşte foarte bine ce scrie în fişa postului Guvernului, cred că şi în fişa postului ministrului Muncii şi atunci când venim cu astfel de propuneri, cel putin pe ceea ce privește majorarea salariilor si a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că e obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit, plus discuțiile care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliţiei și al guvernului.

Ca atare, toate aceste chestiuni le vom clarifica și vom avea o abordare la nivelul Guvernului. (…) E vorba de responsabilitate, de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, să ştie că Guvernul e în măsură să ia decizii și măsuri reale şi nu vorbe. De aici discutăm de ceea ce facem, nu de ce vorbim”, a susținut șeful Guvernului.

author avatar
Andrei Coman