AcasăPoliticaMinistrul Muncii, noi precizări. Budăi, despre pragul de 9,4% din PIB pentru...

Ministrul Muncii, noi precizări. Budăi, despre pragul de 9,4% din PIB pentru pensii: „Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă…”

(sursa foto: Facebook/PSD)

Până să se facă un anunț clar către pensionari, anunț așteptat în cursul acestei săptămâni, de la nivelul liderilor formațiunilor din cadrul coaliției de guvernare, după îndelungi discuții, cu privire la creșterea pensiilor, ministrul Muncii a vorbit din nou despre acest subiect. Dar și despre pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Marius Budăi a fost întrebat, duminică, la Antena 3, dacă se va mai încerca renegocierea pragului de 9,4 % din PIB pentru pensii, în condiţiile în care mesajul de la Comisia Europeană a fost că nu s-ar putea întâmpla acest lucru, titrează news.ro.

Budăi: Pericolul vine ulterior

În acest moment nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă, pericolul vine ulterior în majorări ulterioare şi mai ales în rezolvarea inechităţilor din sistem, acolo unde avem nevoie de un impact bugetar.

Însă ceea ce a venit acum scris, a venit scris de către nişte funcţionari din cadrul Comisiei Europene, care nu puteau scrie altfel pentru că acum discuţia politică finală nu este terminată”, a declarat ministrul Budăi.

Ce a mai ținut să precizeze ministrul Muncii pe acest subiect? „Nu există în niciun stat membru al Uniunii Europene aşa ceva şi nici într-un PNRR al unui stat membru aşa ceva. Există doar raportări din punct de vedere statistic, nu o plafonare la un anumit procent şi mai ales până când, pentru 50 de ani de acum încolo”, a menționat Budăi.

Ciolacu: Pensiile mici trebuie să crească cu mai mult de 15%

Rămâne de văzut când anume, în cursul acestei săptămâni, vor face reprezentanții coaliției anunțul exact cu privire la creșterea pensiilor. Până să se întâmple acest lucru, liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi criticase recent pe liberali, pe tema „indicațiilor” date formațiunii pe care o conduce, pe subiectul pensiilor. Ciolacu a cerut decență și să se pună stop „mascaradei” pe acest subiect.

„Partenerii de coaliție trebuie să aibă decență! Ei nu pot să vină și să dea PSD indicații în ceea ce privește pensiile. Nu au acest drept moral.

După ce în 2021 nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor. După ce ne-au ținut închiși în case în timp ce ei beau și fumau prin birouri. După ce ne-au umilit părinții pe la ușile spitalelor fără acces la tratament. După ce au cumpărat vaccinuri de 1 miliard de euro cât pentru 10 populații, în timp ce pentru oameni nu erau bani.

Le cer un singur lucru. Să fie decenți! Această mascaradă trebuie să înceteze! Pensiile mici trebuie să crească cu mai mult de 15%, pentru ca oamenii să facă față creșterilor de prețuri provocate de liberalizarea haotică a energiei făcută tot de dreapta!”, a transmis Ciolacu, vineri, la un eveniment al PSD-ului, mesajul său fiind postat și pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

author avatar
Andrei Coman
255 afisari

4 COMENTARII

  1. Pasul I: DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE, ÎN FRUNTE CU CELE ALE MILITAURIZAȚILOR
    PASUL II: REDUCEREA SALARIILOR BUGETARILOR CU 50%
    PASUL III: ÎNJUMĂTĂȚIREA NUMĂRULUI DE BUGETARI
    PASUL IV: DESFIINȚAREA SPORURILOR, PRIMELOR, NORMELOR DE HRANĂ ȘI A VOUCHERELOR
    PASUL V: INTERZICEREA CUMULUI PENSIEI CU SALARIU LA STAT.

    După care vor fi bani și pentru pensionarii care chiar au muncit și au fost utili țării!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger