AcasăPoliticaMinistrul Mediului, reacție în cazul jurnaliștilor și a activistului de mediu agresați...

Ministrul Mediului, reacție în cazul jurnaliștilor și a activistului de mediu agresați în Suceava: Lucrurile au ajuns mult prea departe

Ministrul Mediului, reacție în cazul jurnaliștilor și a activistului de mediu agresați în Suceava: Lucrurile au ajuns mult prea departe (foto: Facebook)

Cazul înfiorător din județul Suceava continuă să genereze ecouri. De această dată s-a aflat o primă reacție a ministrului Mediului, Tánczos Barna, ca urmare a atacului de joi seară, dintr-o pădure din comuna Coșna, căruia i-au căzut victime activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști.

Oficialul guvernamental a adus în atenție faptul că Boșutar a fost, săptămânile trecute, la ministerul Mediului și că a discutat personal cu acesta.

”M-am întâlnit cu Tiberiu Boșutar acum câteva săptămâni, la minister, am discutat despre importanța muncii pe care o depune alături de toți ceilalți activiști de mediu și avertizări de integritate. Avem aproape 1 milion de interogări în aplicația Inspectorul Pădurii, iar cetățenii, atunci când verifică transporturi și reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoții de lemne.

Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea”, susține ministrul Mediului.

Ministru: Toți autorii acestor fapte să suporte consecințele legale maxime

Totodată, Tánczos Barna a cerut, în aceeași declarație publică, structurilor din sistemul silvic și de mediu să coopereze cu anchetatorii în acest caz, în așa fel încât vinovații să fie identificați și sancționați.

”Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă.

Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală și să aloce întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”, a mai precizat Tánczos Barna, în cadrul mesajului ce a fost transmis pe pagina de Facebook a Ministerului pe care îl conduce.

Momente înfiorătoare pentru cei trei bărbați agresați

Reprezentanții Greenpeace România au anunțat, joi seară, pe o rețea de socializare, ce li s-a întâmplat activistului de mediu și celor doi jurnaliști, în pădurea din Coșna.

”Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au transmis cei de la Greenpeace România.

150 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger