AcasăPoliticaMinistrul încurajează mersul cu trenul la mare. Drulă, anunț despre “Trenurile Soarelui”

Ministrul încurajează mersul cu trenul la mare. Drulă, anunț despre “Trenurile Soarelui”

Ministrul încurajează mersul cu trenul la mare. Drulă, anunț despre “Trenurile Soarelui” (sursa foto: Cătălin Drulă/Facebook)

Se apropie sezonul estival, și, în așteptarea noilor măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de autorități în lupta cu noul coronavirus, aplicabile de la 1 iunie, nu sunt puțini cei care au început să își facă planuri pentru concediul de vară sau, de ce nu, pentru un week-end petrecut pe litoralul autohton.

În tot acest context, oficialul guvernamental a făcut referire, joi, 27 mai, la “Trenurile Soarelui”, trenurile CFR Călători care circulă pe ruta București-Constanța.

De altfel, Cătălin Drulă a și mers cu trenul, pentru a face o vizită de lucru, la Cernavodă. Și a și postat poze din garnitura cu care a călătorit către destinația amintită. ”Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) și confortabil mijloc de transport pe această relație: trenul IR 1581”, a anunțat, în primă fază, ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Câte trenuri vor circula spre mare

Cât despre “Trenurile Soarelui”, Cătălin Drulă a anunțat nu doar câte vor circula către litoral, ci și cât ar urma să dureze călătoria. ”În această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (“Trenurile Soarelui”) la care se adaugă încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic.

Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapidă pereche”, a completat Drulă.

Ministru: Vă încurajez să mergeți la mare cu trenul în vara aceasta!

Așadar, reiese că românii care au în plan să ajungă în această vară pe litoral pot lua în calcul să parcurgă drumul către mare nu neapărat cu mașina personală, ci cu trenul. ”Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani. Dar pe anumite relații, trenul chiar reprezintă ACUM o alternativă decentă, rapidă și ecologică.

Vă încurajez să mergeți la mare cu trenul în vara aceasta!”, își încheie ministrul Drulă mesajul.

244 afisari

1 COMENTARIU

  1. CFR calatori inca mai exista? Nu au pus ochii si pe aceasta companie, vanzatorii astia de tara?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger