Cauta

Ministrul „garanteaza” cu demisia. Preturile la energia termica si la gazele naturale din productia interna nu cresc de la 1 ianuarie

Razvan Nicolescu insista ca nici preturile la gazul natural produs in Romania si nici la energia termica nu vor creste- pentru populatie- de la 1 ianuarie anul viitor. Ministrul delegat pentru Energie s-a aratat gata sa demisioneze, ca garantie pentru aceste afirmatii.

Nicolescu a demontat supozitiile vehiculate in ultimele zile, cum ca preturile la gaze vor creste, consumatorii de uz casnic, cu aproximativ 35%, incepand cu prima luna a lui 2015. „Va garantez ca pretul la populatie nu va creste pentru gazul natural produs in Romania. Nu va creste pana cel putin la data de 1 iulie 2015, atunci cand, asa cum am promis, voi prezenta un nou calendar de aliniere a preturilor la gaz natural, calendar care se va finaliza la 1 iulie 2021”, a afirmat ministrul.

De asemenea, Nicolescu a demontat si scenariul conform caruia ar urma sa creasca, tot de la 1 ianuarie 2015, pentru populatie, cu 38%. „S-a spus, de asemenea, in spatiul public, ca de la 1 ianuarie 2015 preturile la energie termica platite de populatie ar putea creste cu 38 %. Este absolut fals”, a tinut sa mai precizeze ministrul delegat.

Pentru a intari cele spuse anterior, Nicolescu a sustinut ca e gata sa isi dea demisia, in cazul in care cele afirmate nu se confirma. „Va garantez acest lucru cu demisia mea. Daca nu se va intampla ceea ce v-am spus, daca preturile la populatie vor creste, (…) daca preturile la energie termica vor creste (…) sunt dispus sa-mi dau demisia din functia pe care o ocup”, a concluzionat demnitarul.

Sursa foto: gazetadedimineata.ro

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version