AcasăPoliticaMinistrul Finanțelor rupe tăcerea: „Ţara nu a ştiut că PNRR conţine şi...

Ministrul Finanțelor rupe tăcerea: „Ţara nu a ştiut că PNRR conţine şi o reformă fiscală”. Ce spune Câciu despre TAXE – VIDEO

Ministrul Finanțelor rupe tăcerea: „Ţara nu a ştiut că PNRR conţine şi o reformă fiscală”. Ce spune Câciu despre TAXE - VIDEOMinistrul Finanțelor rupe tăcerea: „Ţara nu a ştiut că PNRR conţine şi o reformă fiscală”. Ce spune Câciu despre TAXE - VIDEO

Sunt dezvăluiri despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ce vin de la actualul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu. Și anume despre ce NU s-a știut până acum la nivelul opiniei publice.

Există o realitate despre care lumea nu a ştiut şi astăzi am făcut publice câteva elemente din PNRR (…). Ţara nu a ştiut că PNRR conţine şi o reformă fiscală care vizează o analiză a regimului fiscal în scopul revizuirii unor impozite, inclusiv impozit pe proprietate, inclusiv impozite pe venit sau contribuţii.

Tot în acel PNRR se prevede ca această analiză să se facă cumva din birou şi cu asistenţă tehnică oferită de instituţii financiare internaţionale, dar fără dezbateri.

Ceea ce am vrut eu să atrag atenţia şi să scot în evidenţă este că facem într-adevăr, pentru că trebuie să îndeplinim reformele din PNRR, dar începem o dezbatere publică şi formalizată în care principalii actori vor fi cei din mediul de afaceri, care vor veni cu o serie de propuneri”, a declarat Câciu, joi seară, la Antena3.

Anunțuri despre taxe

Totodată, Câciu a venit cu lămuriri asupra declarației potrivit căreia persoanele care dețin mai multe proprietăți ar trebui taxate suplimentar.

„Am dat un exemplu pentru că atunci când facem această dezbatere este bine să vedem și fenomenele care se întâmplă în jurul nostru. Nu înseamnă că asta va fi decizia. Ideea de bază este că ar trebui ca mai mulți bani să fie către comunitățile locale din surse proprii pentru că de fiecare dată chiar și dumneavoastră vorbiți despre problemele pe care le are Capitala de exemplu.

Nu înseamnă neapărat că vor fi taxe suplimentare. Am dorit să invit în zona dezbaterii din martie încolo mediul academic, de afaceri„, a explicat ministrul Finanțelor.

Pe de altă parte, vorbind tot despre despre taxe – un subiect care îi preocupă pe români – Adrian Câciu a mai anunțat: „Acum vreau să liniştim populaţia, şi oamenii şi companiile: nu va fi absolut nicio taxă în 2022. (…) Nu va fi nicio taxă. Unde poate, din punctul meu de vedere, exista o ajustare sau o analiză atentă a regimului fiscal e pe ceea ce înseamnă economie informală, adică acea economie care nu e fiscalizată”.

author avatar
Andrei Coman