AcasăPoliticaMinistrul Finanțelor, după ce România a primit primii bani din PNRR: „Trebuie...

Ministrul Finanțelor, după ce România a primit primii bani din PNRR: „Trebuie să punem rapid…”

Ministrul Finanțelor, după ce România a primit primii bani din PNRR: „Trebuie să punem rapid...”Ministrul Finanțelor, după ce România a primit primii bani din PNRR: „Trebuie să punem rapid...”

Noul ministru al Finanțelor, economistul Adrian Câciu, a făcut un anunț de ultim moment. Totul, pe tema banilor din Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor!”, dă asigurări Adrian Câciu, joi, într-o postare pe Facebook.

Acesta susține că folosirea banilor din PNRR constituie, pe lângă construcția bugetului pe anul ce vine, priorități pentru echipa pe care o conduce la Ministrul Finanțelor.

„Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR. Deja o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede și un avans pentru partea de împrumuturi”, punctează Câciu.

Oficialul guvernamental anunță că se va lucra, alături de reprezentanții Ministerului condus de către liberalul Dan Vîlceanu, la elaborarea unui OUG pentru a fi stabilite circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. „De aceea, reprezintă o urgență construcția unui cadru legal pentru a putea cheltui acești bani. Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară!”, conchide ministrul Câciu.

Ce s-a anunțat și de la Guvern

„România primește, astăzi, prima tranșă din PNRR, în cuantum de 1,851 mld. euro din prefinanțarea totală de 3,793 mld. euro din valoarea contribuției financiare pe anul 2021.

Până la finalul anului, țara noastră va primi și împrumutul de prefinanțare, în cuantum de 1,942 mld. euro. În plus, anul viitor țara noastră va primi o finanțare de aproximativ 6,171 miliarde euro”, s-a anunțat, între altele, din direcția Palatului Victoria, prin intermediul unui comunicat remis în 2 decembrie.

România beneficiază prin PNRR de aproximativ 29,18 miliarde de euro, dintre care 14,24 miliarde de euro grant și restul împrumut, anunța, zilele trecute, Ministerul Finanțelor – VEZI AICI.

Câciu: Pregătim un buget echilibrat și responsabil

Pe de altă parte, marți, în ultima zi din noiembrie, Adrian Câciu dădea de veste, tot pe aceeași rețea de socializare, că se lucrează la bugetul pe anul 2022.

„Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!

Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții”, transmitea, în 30 noiembrie, oficialul guvernamental.

292 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger