AcasăPoliticaMinistrul Finanțelor anunță demiteri la nivelul conducerii ANAF. Boloș: „Desigur, decizia e...”...

Ministrul Finanțelor anunță demiteri la nivelul conducerii ANAF. Boloș: „Desigur, decizia e…” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, urmează să propună demiteri la vârful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Vizați de aceste măsuri sunt, din câte reiese din spusele șefului de la Ministerul Finanțelor, vicepreședinții ANAF. „Nu există ANAF și Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanță”, a declarat ministrul.

Citiți și: Putregaiul din ANAF. Mafia evaziunii fiscale, susținută de inspectorii instituției

Sindicaliștii de la Fisc dau din casă: ”Nu are nimeni interesul să întărească structurile ANAF”

Aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF și a Autorității Vamale vor pleca în zilele următoare, să fie propuse aceste schimbări. Desigur, decizia e la premier”, a declarat Boloș, miercuri seară, 17 ianuarie, la Digi 24, răspunzând unei întrebări a moderatorului emisiunii.

Boloș: Sunt cele mai importante instituții ale statului român

„Nu există ANAF și Autoritatea vamală cu conducere lipsită de performanță. Sunt cele mai importante instituții ale statului român”, a mai precizat ministrul Finanțelor.

Ministrul de Finanţe a precizat că vicepreședinții ANAF vor fi propuși pentru revocare. Nu însă și șefa ANAF. „Vicepreședinții vor face parte din propunerea de a fi revocați”, a spus Boloș. Întrebat dacă e vorba despre toți vicepreședinții acestei instituții, ministrul a răspuns scurt: „Da”.

Ministru: La vămi urmează cât de curând să vedeți schimbările

Ce se întâmplă la vămi? Și acolo ar urma să se vadă schimbările – în curând – dă de înțeles ministrul. „La vămi urmează cât de curând să vedeți schimbările. Sunt schimbări care sper să aducă profesionalism și implicare în realizarea obiectivelor de investiții.

Numai Autoritatea Română Vamală are două proiecte de importanță majoră pentru țară: scannerele și introducerea sigiliului electronic al mărfurilor, alături de simplificarea procedurilor vamale. Ceea ce nu e puțin lucru”, a răspuns Boloș întrebării primite în cadrul emisiunii televizate.

author avatar
Andrei Coman
626 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger