AcasăPoliticaMinistrul Finanțelor anunță că OMV va plăti taxa de solidaritate. Câciu: Aşteptaţi...

Ministrul Finanțelor anunță că OMV va plăti taxa de solidaritate. Câciu: Aşteptaţi luna iunie

(sursa foto: Adrian Câciu/facebook)

Ministrul Finanțelor din Guvernul Ciucă dă asigurări că OMV va plăti taxa de solidaritate. „Aşteptaţi (luna) iunie”, spune oficialul guvernamental.

„Eu rămân la ceea ce am spus, va plăti. Aşteptaţi iunie. Ceea ce lumea uită este că această taxă se declară pe 25 iunie şi se plăteşte pe 25 iunie. Înainte nu poate să plătească şi dacă ar vrea pentru că acesta este termenul legal pentru impozitul pe profit”, a spus ministrul Adrian Câciu, duminică, la Prima News, citat de news.ro.

Oficialul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor a anunțat că vor mai fi discuţii şi cu Comisia Europeană, ca să fie lucrurile şi mai clare. „Comisia a înțeles toate scăpările din Regulament, am şi spus că ar trebui să revină cu o clarificare la regulament”, a mai precizat Câciu.

Câciu: Nu pot să întorc timpul

Totodată, întrebat dacă a comunicat cu colegul său Virgil Popescu -ministrul liberal aflat în fruntea Ministerului Energiei – Câciu a spus: „Noi avem dialog în general, pe acest subiect nu am avut un dialog, pe contribuţia de solidaritate. Nu pot să întorc timpul. (..) Suntem într-un dat. Mă întrebaţi dacă ar fi trebuit să… Nu pot să dau timpul înapoi, poate ar fi fost bine să ne tragem unul pe altul de mânecă, dar în momentul de faţă nu pot să spun decât că nu s-a întâmplat aşa”.

Citiți și:  OMV Petrom va plăti taxa, ca să nu piardă licența de exploatare. Cât datorează compania austriacă statului român

RECORD de încasări în 2022 pentru OMV Petrom. Cel mai mare profit înregistrat vreodată în România! / Ce a decis Austria în privința taxei de solidaritate

Guvernul vânează OMV Petrom: au găsit soluţia prin care austriecii să plătească la noi taxa de solidaritate

Cât despre speculațiile că nu s-a dorit ca OMV să plătească această taxă, ministrul a dat un răspuns ce s-a dorit a fi cât se poate de clar. „Total fals, resping categoric ca ministru de finanţe şi a făcut-o şi premierul, această ordonanţă a fost asumată la nivelul întregii coaliţii, a fost avizată şi de ministrul energiei şi de ministerul de externe şi cel de justiţie. Resping categoric orice fel de intenţie de a sugera că aici s-a făcut, că s-a lucrat cumva, aveţi în faţă pe omul care a luat acestor companii un miliard de euro, sunt unul dintre cei care în coaliţie şi guvern m-am luptat pentru supraimpozitarea acestor companii”, a afirmat ministrul, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman
237 afisari

2 COMENTARII

  1. La impozitarea și taxarea marilor companii tovarășul Câciu se comportă de parcă ar avea ceață pe creier în schimb devine foarte vioi în ce privește taxarea amărâților care își vând lucruri din casă pe Internet. Aceștia trebuie taxați și impozitați rapid și dacă vând un degetar sau o agrafă pe Internet iar cei care utilizează firmele de curierat trebuiesc raportați fiscului cât mai rapid pentru a fi impozitați sau taxați. Evaziune fiscală nu trebuie să facă cei care aproape mor de foame. Curios, guvernul se grăbește să ia 50 de bănuți de la aceștia dar e foarte lent și vomită dacă ar lua sute de milioane de la marile companii. Marile companii pot face ce dorește mușchiul lor.
    https://www.capital.ro/romanii-vor-fi-notificati-anuntul-a-fost-facut-chiar-acum-devine-obligatoriu-in-romania.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger