AcasăPoliticaMinistrul Finanțelor, anunț despre bugetul pe 2022. „Avem de recuperat multe întârzieri...

Ministrul Finanțelor, anunț despre bugetul pe 2022. „Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp”. Apar noi taxe?

Ministrul Finanțelor: „Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp”. Apar noi taxe? (sursa foto: facebook)

Pe final de noiembrie, noul ministru al Finanțelor a făcut câteva precizări despre bugetul pe anul viitor. Cu privire la pașii parcurși în privința acestui proiect, dar și la ceea ce urmează.

„Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!

Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții”, susține Adrian Câciu, marți, 30 noiembrie, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook și distribuit și pe cea oficială a PSD-ului, partidul care l-a propus pentru a prelua această funcție în cadrul executivului Ciucă.

Ministru: Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară

Oficialul guvernamental se arată deschis la dialog cu ai săi colegi din Guvern.

„Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare. Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici!”, transmite Câciu.

Totodată, ministrul Finanțelor susține că „ste nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei”. Și că „rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!”

Câciu: Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor a ținut să menționeze că nu se intenționează să se introducă noi taxe, astfel încât să se aducă resurse la buget.

„Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar.

Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”. Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a mai ales să transmită șeful de la Ministerul Finanțelor.

Mesajul lui Câciu vine la doar câteva zile după ce Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. S-a întâmplat în ședința din 26 noiembrie, așadar la scurt timp de la instalarea în funcție a noului Executiv.

116 afisari

2 COMENTARII

  1. de la cine aveti de recuperat si reparat ? de la pnl cu care guvernati ? astia chiar nu realizeaza ce porcarie este acum ? huooooo !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger