AcasăPoliticaMinistrul Familiei iese cu lămuriri despre LEGEA de care discută toată lumea!...

Ministrul Familiei iese cu lămuriri despre LEGEA de care discută toată lumea! Firea: „Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod”

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Legea privind prevenirea separării copilului de familie se vrea a fi una prin care copiii aflați în situații de vulnerabilitate „să fie ajutați REAL să rămână alături de părinții și frații lor” – susține, marți, Gabriela Firea, ministrul Familiei din Guvernul Ciucă.

E vorba despre un amplu mesaj pe care a ales să-l posteze oficialul social-democrat, după ce în cursul zilei precedente a mers la Parlament, alături de alți colegi din minister, pentru a da explicații cu privire la propunerile de modificare a acestui proiect.

Firea, despre atmosfera de la dezbateri: DIVERSIUNI, ATACURI la persoană și chiar… BLESTEME

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Firea acuză faptul că ce s-a întâmplat luni, timp de trei ore în Parlament, nu poate fi catalogat drept „dezbatere”, ci mai degrabă „un linșaj al susținătorilor acestui proiect, într-o formă sau alta”. Scandalul iscat de „un grup politic” a împiedicat dezbaterile modificărilor propuse acestei legi – a mai notat social-democrata. „În live-urile pe Internet declară că vor să-i protejeze pe copii, dar când trebuie să dezbatem vin cu DIVERSIUNI, ATACURI la persoană și chiar…BLESTEME” – a acuzat Firea.

Totodată, social-democrata aflată la conducerea Ministerului Familiei a ținut să le transmită românilor, negru pe alb, în postarea de pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, că „NIMENI nu le va lua copiii cu forța și nici nu-i va înscrie în baze de date pentru a-i scoate din țară!”, amintind că adopțiile internaționale sunt interzise de 22 de ani în România. „Doar cetățenii români din țară sau din diaspora pot adopta copii din țara noastră, în niciun caz cetățenii străini!”, insistă Firea.

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Șefa de la Ministerul Familiei acuză o gravă manipulare: Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod!

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul pe care a ținut sa-l transmită Gabriela Firea, ministrul Familiei:

„România are cei mai mulți copii din familii sărace! 8 din 10 copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine sau încălțăminte. Pe acești copii vrem să-i ajutăm prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie, sprijinindu-i, cu acordul părinților, cu mese calde, rechizite, haine, un loc unde să-și poată face temele.
8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri, conform Eurostat. N-au haine, n-au încălțări, renunță la școală, se culcă cu burta goală. Mulți nu au acte de identitate și nu se știe de existența lor.

Prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie acești copii vor fi ajutați!

Este o MÂNĂ ÎNTINSĂ părinților aflați în situații dificile. Copiii lor vor crește alături de ei, în familie!

Nici un text nu este perfect și oricând pot fi aduse modificări pentru a-i sprijini și mai mult pe copiii României. Avem toată deschiderea pentru a face împreună, toate forțele politice din Parlament și societatea civilă, o lege mai bună.

Am participat, alături de colegii mei din minister, la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților, reunită în ședință comună alături de Comisia pentru Sănătate și Familie. Am vrut să oferim explicații și să discutăm punctual propunerile de modificare.
❗️❗️NU S-A PUTUT!!!!! ❗️❗️
Din păcate, ce s-a întâmplat timp de trei ore în Parlament nu a fost o dezbatere. Am asistat la un linșaj al susținătorilor acestui proiect, într-o formă sau alta.
Nu am putut dezbate nici o modificare propusă acestei legi doar pentru că un grup politic a decis să facă scandal.

În live-urile pe Internet declară că vor să-i protejeze pe copii, dar când trebuie să dezbatem vin cu DIVERSIUNI, ATACURI la persoană și chiar…BLESTEME.
Scopul ședinței de ieri era să facem legea mai bună, nu să asistăm la URLETE și ȚIPETE sau la AMENINȚĂRI.

S-a afirmat că cele 150 de centre de zi, unde acești copii din familii sărace primesc mâncare, haine, își fac lecțiile și sunt consiliați, sunt lagăre de exterminare!!! O afirmație halucinantă, chiar rasistă și xenofobă având în vedere chinurile prin care au trecut cetățenii unor etnii în lagăre.

Mă adresez tuturor românilor, cu încredere: NIMENI nu le va lua copiii cu forța și nici nu-i va înscrie în baze de date pentru a-i scoate din țară!!! ADOPȚIILE INTERNAȚIONALE SUNT INTERZISE DE 22 DE ANI în România. Doar cetățenii români din țară sau din diaspora pot adopta copii din țara noastră, în niciun caz cetățenii străini!!! În plus, cei mai mulți părinți adoptatori sunt în țară, există datele!!

Această MANIPULARE este o afirmație atât de gravă încât mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină! Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod.

Legea nu a apărut peste noapte, așa cum mint propagandiștii. Încă din August 2022, proiectul a fost în consultare publică și am preluat toate completările primite. A parcurs circuitul și a primit aviz favorabil de la Ministerul Justiției, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Dezvoltării, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social. După adoptarea în Guvern a fost dezbătută în comisii și votată în plenul Senatului cu 94 de voturi PENTRU, 12 voturi împotrivă și 1 abținere.

A fost votată chiar și în comisiile Camerei Deputaților, acolo unde fac scandal acum, dar a fost întoarsă din plen după ce au început minciunile și manipulările online!!
Noi am fost deschiși și transparenți. Ne-am întâlnit înainte cu toți cei care au avut puncte de vedere și am preluat în mare parte completările.

Repet, ca să nu existe dubii. Prin această lege:

NU SUNT LUAȚI CU FORȚA COPIII DIN FAMILIILE SĂRACE!
NU VACCINĂM CU FORȚA COPIII!
NU EXPORTĂM COPIII!
NU ÎNSCRIEM COPIII ÎN BAZA DE DATE PENTRU ADOPȚII INTERNAȚIONALE!!!

Legea privind PREVENIREA separării copilului de familie – repet PREVENIREA!!!!!! -, este o lege prin care copiii aflați în situații de vulnerabilitate să fie ajutați REAL SĂ RĂMÂNĂ ALĂTURI DE PĂRINȚII ȘI FRAȚII LOR!
SCOPUL LEGII NU A FOST VREODATĂ LUAREA COPIILOR DIN FAMILII CI EXACT INVERS -RĂMÂNEREA LOR ACOLO!”

author avatar
Andrei Coman