AcasăPoliticaMinistrul Familiei iese cu lămuriri despre LEGEA de care discută toată lumea!...

Ministrul Familiei iese cu lămuriri despre LEGEA de care discută toată lumea! Firea: „Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod”

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Legea privind prevenirea separării copilului de familie se vrea a fi una prin care copiii aflați în situații de vulnerabilitate „să fie ajutați REAL să rămână alături de părinții și frații lor” – susține, marți, Gabriela Firea, ministrul Familiei din Guvernul Ciucă.

E vorba despre un amplu mesaj pe care a ales să-l posteze oficialul social-democrat, după ce în cursul zilei precedente a mers la Parlament, alături de alți colegi din minister, pentru a da explicații cu privire la propunerile de modificare a acestui proiect.

Firea, despre atmosfera de la dezbateri: DIVERSIUNI, ATACURI la persoană și chiar… BLESTEME

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Firea acuză faptul că ce s-a întâmplat luni, timp de trei ore în Parlament, nu poate fi catalogat drept „dezbatere”, ci mai degrabă „un linșaj al susținătorilor acestui proiect, într-o formă sau alta”. Scandalul iscat de „un grup politic” a împiedicat dezbaterile modificărilor propuse acestei legi – a mai notat social-democrata. „În live-urile pe Internet declară că vor să-i protejeze pe copii, dar când trebuie să dezbatem vin cu DIVERSIUNI, ATACURI la persoană și chiar…BLESTEME” – a acuzat Firea.

Totodată, social-democrata aflată la conducerea Ministerului Familiei a ținut să le transmită românilor, negru pe alb, în postarea de pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, că „NIMENI nu le va lua copiii cu forța și nici nu-i va înscrie în baze de date pentru a-i scoate din țară!”, amintind că adopțiile internaționale sunt interzise de 22 de ani în România. „Doar cetățenii români din țară sau din diaspora pot adopta copii din țara noastră, în niciun caz cetățenii străini!”, insistă Firea.

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Șefa de la Ministerul Familiei acuză o gravă manipulare: Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod!

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul pe care a ținut sa-l transmită Gabriela Firea, ministrul Familiei:

„România are cei mai mulți copii din familii sărace! 8 din 10 copii români din familii vulnerabile nu au mâncare, haine sau încălțăminte. Pe acești copii vrem să-i ajutăm prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie, sprijinindu-i, cu acordul părinților, cu mese calde, rechizite, haine, un loc unde să-și poată face temele.
8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri, conform Eurostat. N-au haine, n-au încălțări, renunță la școală, se culcă cu burta goală. Mulți nu au acte de identitate și nu se știe de existența lor.

Prin Legea PREVENIRII separării copilului de familie acești copii vor fi ajutați!

Este o MÂNĂ ÎNTINSĂ părinților aflați în situații dificile. Copiii lor vor crește alături de ei, în familie!

Nici un text nu este perfect și oricând pot fi aduse modificări pentru a-i sprijini și mai mult pe copiii României. Avem toată deschiderea pentru a face împreună, toate forțele politice din Parlament și societatea civilă, o lege mai bună.

Am participat, alături de colegii mei din minister, la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților, reunită în ședință comună alături de Comisia pentru Sănătate și Familie. Am vrut să oferim explicații și să discutăm punctual propunerile de modificare.
❗️❗️NU S-A PUTUT!!!!! ❗️❗️
Din păcate, ce s-a întâmplat timp de trei ore în Parlament nu a fost o dezbatere. Am asistat la un linșaj al susținătorilor acestui proiect, într-o formă sau alta.
Nu am putut dezbate nici o modificare propusă acestei legi doar pentru că un grup politic a decis să facă scandal.

În live-urile pe Internet declară că vor să-i protejeze pe copii, dar când trebuie să dezbatem vin cu DIVERSIUNI, ATACURI la persoană și chiar…BLESTEME.
Scopul ședinței de ieri era să facem legea mai bună, nu să asistăm la URLETE și ȚIPETE sau la AMENINȚĂRI.

S-a afirmat că cele 150 de centre de zi, unde acești copii din familii sărace primesc mâncare, haine, își fac lecțiile și sunt consiliați, sunt lagăre de exterminare!!! O afirmație halucinantă, chiar rasistă și xenofobă având în vedere chinurile prin care au trecut cetățenii unor etnii în lagăre.

Mă adresez tuturor românilor, cu încredere: NIMENI nu le va lua copiii cu forța și nici nu-i va înscrie în baze de date pentru a-i scoate din țară!!! ADOPȚIILE INTERNAȚIONALE SUNT INTERZISE DE 22 DE ANI în România. Doar cetățenii români din țară sau din diaspora pot adopta copii din țara noastră, în niciun caz cetățenii străini!!! În plus, cei mai mulți părinți adoptatori sunt în țară, există datele!!

Această MANIPULARE este o afirmație atât de gravă încât mă aștept ca unele instituții ale statului să intervină! Românii nu pot fi mințiți și speriați în asemenea mod.

Legea nu a apărut peste noapte, așa cum mint propagandiștii. Încă din August 2022, proiectul a fost în consultare publică și am preluat toate completările primite. A parcurs circuitul și a primit aviz favorabil de la Ministerul Justiției, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Dezvoltării, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social. După adoptarea în Guvern a fost dezbătută în comisii și votată în plenul Senatului cu 94 de voturi PENTRU, 12 voturi împotrivă și 1 abținere.

A fost votată chiar și în comisiile Camerei Deputaților, acolo unde fac scandal acum, dar a fost întoarsă din plen după ce au început minciunile și manipulările online!!
Noi am fost deschiși și transparenți. Ne-am întâlnit înainte cu toți cei care au avut puncte de vedere și am preluat în mare parte completările.

Repet, ca să nu existe dubii. Prin această lege:

NU SUNT LUAȚI CU FORȚA COPIII DIN FAMILIILE SĂRACE!
NU VACCINĂM CU FORȚA COPIII!
NU EXPORTĂM COPIII!
NU ÎNSCRIEM COPIII ÎN BAZA DE DATE PENTRU ADOPȚII INTERNAȚIONALE!!!

Legea privind PREVENIREA separării copilului de familie – repet PREVENIREA!!!!!! -, este o lege prin care copiii aflați în situații de vulnerabilitate să fie ajutați REAL SĂ RĂMÂNĂ ALĂTURI DE PĂRINȚII ȘI FRAȚII LOR!
SCOPUL LEGII NU A FOST VREODATĂ LUAREA COPIILOR DIN FAMILII CI EXACT INVERS -RĂMÂNEREA LOR ACOLO!”

author avatar
Andrei Coman
948 afisari

27 COMENTARII

    • Firea poate sa ne spuna cine la ordinul cui a initiat asa lege. Se intampla prea multe ”coincidente” si nu stim cine-i papusarul!

  1. ba da ! Se permite luarea copiilor in cazul in care prtimaria zice ca nu au mancare si nu merg la scoala .
    Trimiteti inapoi scoala la sate !

  2. Fireo,de cand sunteti voi in politica ati asteptat sa va zica pnnr ca trebuie sa ingrijiti copiiii defavorizati si ca e de bine?,? Barnetvernet tot asa a venit acolo unde multi romani si nordeuropeni sunt deposedsti ca niste criminali de proprii copiii. Cadoul otravit a ajuns progr de guvernare pt astia??

  3. Da, nu se vor taia/ îngheța pensii sau salarii. Si marmota ce facea??Mai ca as crede-o dar vad in discursul….doamnei ..de la Buzau exprimari hastagiste…honni soit wui mal y pense! Dar multi abuzatori faceau parte din indrumatori , preoti catolici sau nu, familie, exact pe modelul no offense , satanist hollywoodian , Epsteinian
    sau…antic.

  4. CURVA LUI PANDELE STIE CUM E CU CHINEZII DIN VOLUNTARI BAGATI IN GEAMANTANE?…..A UITAT….ARE MEMORIA SCURTA

  5. Sa interzici cumul pesie speciala + salariu nu este constitutional,cine o spune ???? borfasii din CCR IN CARE MAJORITATEA AU PENSII SPECIALE + SALARII BABANE!

  6. poza spune tot:
    -g.simion
    de buna voie si nesilit de nimeni
    sta cot la cot cu cotoroantza!

  7. FURAȚI MAI PUȚIN eventual DELOC și alocațile sume suficiente de bani pentru un trai decent, dar, ‘ vorbă șa fie că promisiuni pe toate drumurile’.

  8. Comentarii idioate. In Romania este o situatie dramatica. A crescut accelerat abandonul copiilor, La mine in familie au fost adoptai doi frati in ajun de ANul bou. Copii iau fost primiti de la asistenta maternala mai repede decat se astepta pentru ca aceasta a primit in regim de urgenta alti trei frati. Din pacate o masura urgenta ar trebui luata prin marirea Doirectiilor de protectie a copiilor. Acolo se munceste ingrozitor de mult, persoanele care lucreaza in aceasta directie nu au program de 8 ore ci zi lumina, chiar noapte lumina. Directiile trebuie intarite urgent. Am vazut echipele de la Directie epuizate de oboseala care se urcau in masina fie zi, fie noapte sa mai mearga sa rezolve un caz. Aici trebuie facut ceva…Intarite directiile. Am avut parte de o asistenta maternala exceptionala. Familia noastra u primit doi copii frumosi, bine educati, bine hraniti, bine imbracati…Despartirea de asitenta maternala a fost cu lacrimi ale acesteia, care se despartea de cei doi copii dupa doi ani. Baietelul a fost crescut de la 17 zile…..Asta are nevoie Romania de Directii puternice si multe asistente maternale ca cea cu care s-a intalnit familia noastra!!! Poastacii tarteaza politic problemele ridicate de Ministerul familiei pentru ca habar nu au care este situatia in Romania.

    • Citiți legea. Atâta timp cat legea nu este clară, urmează zone de 15 minute si venit minim garantat, se poate întâmpla orice. Cand in lege se lasa loc de interpretări. In Anumite tari europene, iti ia copilul si daca spațiul ce il ai nu corespunde. Daca ai studio, nu poti creste copil. La doua camere copilul poate fi crescut pana la o vârsta de câțiva anișori. Si avem destule cazuri de familii romane, ce si au pierdut copii prin Europa. Cam despre asta este vorba. Nu vrem ca un asistent social frustrat sa isi atribuie niste drepturi interpretabile, ca nu exista claritate in lege la virgula. Iar madam firea bate câmpii. Asta este o cerere a ue ce ai noștri ca niste slugi le pun in aplicare fara sa se gândească la acest popor. In loc de legea idioata, de ce nu s a dat o lege in care sa se spună ca in fiecare localitate de risc se înaintează cămine de zi, ptr ajutorarea copiilor. Dar noi nu facem nimic pentru familii sa nu se mai ajungă in aceste situații, in schimb dam legi interpretabile într-un viitor apropriat sumbru si cu exemple din familia europeană in care copii emigrantilor săraci sunt îndepărtați de familie

  9. Gabriel LIICEANU și Vasile BĂNESCU, în fruntea LISTEI SOROȘIȘTILOR

    https://www.activenews.ro/stiri/Gabriel-LIICEANU-si-Vasile-BANESCU-in-fruntea-LISTEI-SOROSISTILOR-contra-Romania-TV.-Ion-Cristoiu-Statul-Paralel-vrea-sa-inchida-RTV.-Pozitia-oficiala-a-Televiziunii-Romania-TV-in-cazul-Iulia-Marin.-LISTA-SOROSISTILOR-PE-FATA-DIN-ROMANIA-181594

    Cautati-va pe lista ZOIARISTILOR de la aceasta Hartie Igienica plina cu RAHAT si RAHATI !
    Stiu ca pe cea cu shtatele de plata de la Guvernul Criminal sunteti.
    Lista asta e si ea lunga si m-am plictisit sa ma uit dupa IDIOTI.
    Asteptam noi liste.

  10. ALOOO POPOR SINUCIGAS……INITIATIVA LEGISLATIVA POATE FI PLASATA OLIGROFENILOR SI DE CATRE mustaciosul TIRIAC el are experienta in domeniu cu ORFELINATUL DE LA CODLEA de unde au disparut toti copii ,iar ancheta BARONESEI NICHOLSON S-A STINS FARA REZULTAT …………………..DIN CAUZE MIZERABILE…………..

  11. @ Probabil că doamna Firea intenționează ‘ ‘să le aranjeze’ ‘ și ‘ ‘cățeilor de la măcelărie’ ‘, ?

  12. & O fi invitat-o careva să-și dea cu părerea despre felul cum își organizează alții familiile, ? Se mai exprima și cu ,,câte bordeie atâtea obiceieie”, ?

  13. & Gabriela Firea ,alte ,,exprimări”,
    ,,una spunem alta facem”,
    ,,bașca vorbim, bașca ne-nțelegem ” , ?

  14. & Cică au ăștia un sistem, dacă se mărește salariul minim pe economie, ăia care au salarii și pensii mai mari „câștigă” mai mult, ? Nu prea pare „social democrat” , ?

  15. & CS Mioveni e la retrogradare, Dică a demisionat și nici echipa lu’ Pandele ,care joacă pe „Anghel Iordănescu”, nu are rezultate prea bune, ?”

  16. & „Circumstanțe”, de, „andro/meno”_ pauză, ? Rață joacă la ei, doamna Firea mai zicea și cu, „măcăneală”, ?

  17. & Despre femeile la menopauză se spune că sunt mai dificil de înțeles, ? Probabil că putea, mai mulți, ?

  18. Uiite pt Ciuca.
    Un alt mod de a face milioane la stat e sa desfiintezi ministerul famigliei Firea un minister artificial care nu foloseste nimanui.
    Deci la treaba avem bani avem de unde.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger