AcasăPoliticaMinistrul Energiei, Virgil Popescu, așteptat cu explicații în Parlament

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, așteptat cu explicații în Parlament

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, așteptat cu explicații în Parlament (sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

Ministrul Energiei, deputatul liberal Virgil Popescu, este așteptat, luni, în Parlament, la discuții pe tema creșterii facturilor la energia electrică. Un subiect care îi preocupă pe foarte mulți români, mai ales în contextul apropierii sezonului rece.

Popescu a fost invitat la ”Ora Guvernului”, la Camera Deputaților. Conform ordinii de zi, la ora 16.00 sunt programate ”dezbateri politice cu participarea domnului, Virgil – Daniel Popescu ministrul energiei, la solicitarea Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, cu tema „Situaţia creşterii explozive a facturilor la energie””.

Inițial, ministrul Energiei fusese așteptat cu explicații pe acest subiect pe 15 septembrie, însă la acea dată s-a aflat că nu a putut fi prezent în Parlament și că a solicitat o reprogramare, pentru data de 27 septembrie.

”Cu această ocazie le voi prezenta colegilor din Parlament mai multe detalii cu privire la schema de compensare şi, totodată, voi răspunde la toate întrebările care îmi vor fi adresate. (…) Îmi doresc să avem o dezbatere aplicată pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluţii pentru români, care sunt afectaţi de costurile mari ale facturilor la energie electrică şi gaze naturale”, a menționat Popescu într-o scrisoare transmisă Biroului permanent al Camerei, citată de Agerpres.

Mesaj după Congresul PNL

Prezența liberalului în Parlament, cu explicații pe acest subiect de interes pentru foarte mulți români, vine, așadar, la două zile după ce s-a aflat că actualul șef al Guvernului, Florin Cîțu, a câștigat cursa pentru prima funcție în cadrul PNL-ului, la Congresul desfășurat la Romexpo.

De altfel, duminică seară, pe 26 septembrie, liberalul aflat în fotoliul de ministru al Energiei a anunțat, pe Facebook, faptul că a fost votat vicepreședinte coordonator al Comisiei de Specialitate pentru buget, politici fiscale, economie, energie si mediul de afaceri al Biroului Executiv (BEx). ”Mă onorează încrederea voastră. Vreau să le transmit colegilor că voi face echipă ca să gasim, de fiecare dată, cele mai bune soluții. Împreună facem România Liberală”, a ales să transmită Virgil Popescu.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger