AcasăPoliticaMinistrul Energiei vine cu explicații după anunțul premierului: ”Nu privatizăm nimic! Statul...

Ministrul Energiei vine cu explicații după anunțul premierului: ”Nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie…”

Ministrul Energiei vine cu explicații după anunțul premierului: ”Nu privatizăm nimic!” (sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

După reacția dură venită de la vârful principalului partid de opoziție, la scurtă vreme de când premierul Cîțu anunțase, joi, intenția de a abroga Legea privind neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale, ministrul Energiei a ales să transmită un mesaj cu privire la intențiile Guvernului. Și să demonteze, practic, acuzațiile venite din direcția PSD-ului.

Ca în povestea cu Petrică și Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă ”Ne vând țara”. Asta după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susțin și am mai anunțat asta.

ÎNSĂ, nu privatizăm NIMIC! Așa cum am spus și în cadrul ultimelor audieri, nu PRIVATIZĂM NIMIC!

STATUL TREBUIE SĂ FIE ACȚIONAR MAJORITAR ÎN TOATE SOCIETĂȚILE ȘI COMPANIILE DE INTERES STRATEGIC NAȚIONAL! Și așa va fi!”, susține Virgil Popescu, într-un mesaj transmis vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

Oficialul Guvernamental subliniază, totodată, că ”listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă PRIVATIZARE, ci șansa de modernizare, de a face investiții, de care, evident, va beneficia fiecare român”.

Fără să dea vreun nume, ministrul Energiei a adus în discuție reacțiile apărute pe acest subiect, la nivel politic, acuzând că s-ar dori câștig la nivel electoral. ”P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare și de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obținem un interes electoral efemer”, completează Popescu.

Ce transmisese Ciolacu

La scurtă vreme de când premierul Cîțu făcuse referire la legea cu pricina, liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat tranșant, punând tunurile pe șeful Guvernului, acuzând că se vrea vânzarea celor mai rentabile companii de stat.

”Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriașe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării!

Vrea să vândă – PE NIMIC! – cele mai puternice și mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei!
Au încercat să facă asta și anul trecut! Nu le-a mers! Și acum ne vom opune, cu toate forțele! Proiectul lui Cîțu, de abrogare a Legii inițiate de #PSD și votate anul trecut, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacții cu activele statului, nu trebuie să treacă!

România trebuie să acționeze la fel ca celelalte state #europene – Germania, Franța, Polonia, Ungaria, țări care își protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie!”, sună mesajul transmis de Ciolacu, via Facebook.

286 afisari

3 COMENTARII

  1. Auzi bai smechere,te-a trimis Talanul sa dregi busuiocul ? Ce nevoie de ” capitalizare ” are,Hidroelectrica,Nuclearelectrica,Portul Constanta,Transgaz,Romgaz si celelalte companii ale statului f.profgtabile,cu miliarde de Euro anual ? Ti-ai dreacu de Tagma jefuitorilor,faceti pe desteptii,zi de zi va ocupati numai cu hotii,si sa prostiti lumea in fata. Credeti ca va mai merge mult ? Doamna UE,Dvoastra. ce faceti Doamna,ii mai lasati mult pe hotii astia sa-si faca de cap ? Sau nu ati fost informata,bagatorii de seama indignati ca romanii cer respectarea Legilor promulgate de trepadusul vostru Cocotatul,nu v-au sesizat ? Sau nu va entereseza nici pe Dvs. ?

  2. Daca asa este, de ce Catu nu a facut precizarile necesare, clar si concis ?! Vrem prea mult de la el ! Acum cand poarta si masca pe figura este si mai greu, aproape imposibil de inteles.
    Cam multe castane este nevoit sa scoata din foc ministrul Energiei. Mai intai a fost balbaiala-daca o fi numai atat- ANRE cu liberalizarea pietei de energie electrica, iar acum aceasta problema de interes maxim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger