AcasăPoliticaMinistrul Energiei, mesaj categoric, să audă și Nicușor Dan: Primăria Bucureşti e...

Ministrul Energiei, mesaj categoric, să audă și Nicușor Dan: Primăria Bucureşti e cea mai bogată din ţară/Trebuie să îşi achite datoriile către Elcen – VIDEO

(sursa foto: Virgil Popescu/Facebook)

Deși suntem în plină vară, și e destul de cald, uneori prea cald afară, nu sunt deloc puțini locuitorii Capitalei care se gândesc deja la cum va arăta situația în apartamentele racordate la sistemul centralizat de termoficare, când va veni iarna. Și dacă vor mai fi (la fel de multe) probleme la capitolul apă caldă și căldură, cum au fost în sezonul rece anterior. Sau în ultimii doi ani.

În tot acest context, aflat la Palatul Victoria, ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a făcut referire, răspunzând unor întrebări ale presei, la situația furnizării agentului termic în București. S-a întâmplat la finele ședinței de guvern de miercuri.

„Eu nu am avut întâlnire cu domnul primar (Nicuşor Dan – n.red.). Avem discuţie permanentă la nivelul direcţiilor de specialitate. Nu ştiu dacă a venit domnul primar sau nu (la sediul ministerului -n.red.)”, a declarat Virgil Popescu.

Când s-a vrut să se afle dacă bucureștenii vor avea, în iarna ce vine, aceleași probleme – la nivel de lipsa apei calde și a căldurii, ministrul a răspuns că o astfel de întrebare ar trebui adresată primarului general. „Întreaga reţea de distribuţie a energiei termice și de transport (…) sunt în proprietatea Primăriei Muncipiului București (PMB-n.red)”, a ținut să menționeze Popescu.

Ministru: Primăria Capitalei trebuie să îşi achite datoriile către Elcen

Totodată, ministrul Energiei spune că PMB e cea mai bogată primărie din România și susține că s-a bucurat de sprijin de la nivelul instituției pe care o conduce la momentul de față. Doar că, subliniază Popescu, Primăriei Capitalei trebuie să îşi achite datoriile către Elcen. Așadar, un mesaj menit să ajungă și la urechile primarului Nicușor Dan.

„Cred că totuşi Primăria Bucureşti e cea mai bogată primărie din ţară şi cred că a avut sprijinul cel puţin al Ministerului Energiei, prin Elcen, (…) şi bucureştenii îl vor avea în continuare să li se furnizeze agentul termic. Problema Primăriei Capitalei şi a Termoenergeticii este că trebuie să îşi achite datoriile către Elcen”, a subliniat Virgil Popescu, de la sediul Guvernului.

Dan, către Grindeanu: „Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României”

În urmă cu doar două zile, Nicușor Dan ținuse să-i dea o replică ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, căruia i-a transmis, prin intermediul Facebook, faptul că „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe sau județe. Dimpotrivă, Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României”.

Actualul primar general și-a continuat mesajul, postat pe 1 august, susținând că PSD-ul ar fi rămâne „un partid anti-București”. „Cu 10% din populația țării, Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci bucureștenii produc mult peste media națională, dar, cu toate astea, administrația locală din București nu primește atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-București”, a concluzionat Nicușor Dan.

Ce a generat reacția primarului Capitalei aflați aici: Metroul DERAIAZĂ relaţia Capitală – Provincie. Sorin Grindeanu pune povara financiară în sânul bucureştenilor

356 afisari

4 COMENTARII

  1. Bah Popescule, bah scamatorule a cui marioneta esti? Pe 15 august 2022 vinzi Hidroelectrica si toate companiile detinute de stat? Da’ ce bah sunt ale tale? Ti le-a lasat tac-tu mostenire. Tot ce-i in Romania este a romanilor.

  2. Uite asa la 72 de ani voi ajunge din nou sa particip la anchetele contra dusmanilor poporului. Nu-ti e mila mah ca-s om batran si ma dor mainile. Toata viata am batut d-asstia ca tine!

  3. Bah, mah ,de unde ai scos imperativele astea mosule ?Pe ce planeta ai auzit vorbindu-se cu bah ,mah rahatule batran Nu cumva mai spui si ,,domne’in loc de domnule prostane !

  4. Mai oameni buni aici este vorba de altceva!
    Sa inteleaga boul satului (Mucusor Dan) ca trebuie sa plateasca ce consuma, nu sa deturneze banii primariei numai inspre conturile prietenului sau Costanda! sau catre stapanul sau SOROS!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger