AcasăPoliticaMinistrul Energiei: „Avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat/Din jocuri de...

Ministrul Energiei: „Avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat/Din jocuri de piaţă, acest preţ a ajuns să fie…”- VIDEO

Ministrul Energiei: „Avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat/Din jocuri de piaţă, acest preţ a ajuns să fie...”- VIDEO (sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

Ministrul Energiei a făcut o serie de declarații sonore cu privire la prețul gazului. Oficialul guvernamental a dat de înțeles că nu crede că prețul gazelor va scădea, cât timp va fi război în Ucraina.

În seara zilei în care Legea offshore a trecut de Camera Deputaților, for decizional, urmând ca proiectul să ajungă la Cotroceni, în vederea promulgării, ministrul Energiei a vorbit despre prețul gazului.

„Atâta timp cât vom fi în continuare dependenţi de gaz din Federaţia Rusă, preţ al gazului care am văzut cu toţii că începând cu a doua parte a anului trecut a început să crească brusc, fără absolut nicio justificare, practic manipulat, prin reducerea ofertei – că până la urmă asta a fost, s-a refuzat suplimentarea unor cantităţi de gaze în condiţiile în care cu ani în urmă acest lucru se întâmpla – este evident că, dacă vom avea o dependenţă preţurile nu vor scădea. Vom depinde de jocurile care se fac la cei care dictează gazul rusesc”, a susținut Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi 24.

Popescu: „Din jocuri de piaţă, acest preţ a ajuns să fie foarte mare”

Oficialul guvernamental consideră că prețul gazului e nejustificat de mare, aducând în discuție „jocuri de piață”.

„Eu şi acum spun că avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat. A crescut cumva costul exploatărilor de gaze? Costă mai mult să scoţi gazul din pământul rusesc faţă de anul trecut? Nu! Deci pur şi simplu din jocuri de reducere a ofertei, din jocuri de piaţă, acest preţ a ajuns să fie foarte mare. Şi este menţinut acolo”, a mai susținut ministrul Popescu.

Când ar putea scădea prețul la gaze

Ministrul Energiei a continuat prin a spune că „atât timp cât avem un conflict la frontieră, conflict din Ucraina, nu cred că vom asista la scăderi de preţuri”. „Cât timp va fi război, nu cred că vom asista la… Dacă vom avea suficient de mult gaz lichefiat şi nu vom depinde de gazul din Federaţia Rusă, sigur că preţul va scădea, că nu se mai poate juca cu gazul ca şi armă politică, este evident”, a mai afirmat liberalul aflat în fruntea Ministerului Energiei.

Anterior în cursul zilei de miercuri, 18 mai, după ce Legea offshore a fost votată în Camera Deputaților, Virgil Popescu a făcut câteva precizări, pe pagina sa de Facebook, cu privire la acest proiect legislativ. „Este, poate, cel mai important pas pe care îl facem către independența energetică. Practic putem spune că odată cu începerea investițiilor în Marea Neagră, România va deveni independentă energetic, vom produce gaze naturale mai mult decât consumăm, iar surplusul va putea fi livrat în afara țării și România poate să devină un furnizor de securitate energetică regională. Legea aduce stabilitate și predictibilitate, un regim fiscal prietenos și sunt convins că va ajuta investitorii să ia decizia de investiție”, a scris, între altele, ministrul Popescu

260 afisari

10 COMENTARII

  1. Popescu asta,nu e doar prost este si ticalos.Cum a gasit,si el ,acelasi vinovat:Rusia!Adica,rusii nu ar mai fi extras atata gaz cat vor europeni.Si hop,pretul a ajuns la stele.Bai,gutuie,nu ne invatai tu treaba cu economia de „paiata”,adica cum vor incepe sa scada pretul si tariful la gaz,respectiv electricitate odata cu liberalizarea acestora?Aaaa,la rusi nu merge,ei nu au voie sa liberalizeze piata gazului.Apoi,de ce suntem”in continuare dependenti de gaz din Federatia Rusa” cand voi,banditii aflati la butoane in ultimii 30 ani,ati tot hulit aceasta tara,renuntand la orice legatura cu ea?Pentru ca platim cel mai mare pret ,”multumita” unor firme germane,care nu au probleme de ideologie,drepturile omlui,stat de drept si alte asemenea lozinci ruginite si ne dau si noua gaz rusesc la pret…de pret,cum ar zice unii.Apoi,cat costa gazul rusesc si cat cel american?

  2. e mai bine sa dam gazul la altii dupa care sa-l cumparam de la ei decat sa fie al nostru , asta ne spune . sint destui care se bucura si aplauda . asa-i cand ai k kt in loc de creier .

  3. Atat timp cat popescu este ministru, Romania va importa la greu energie electrica si gaze.Interesul lui nu reprezinta Romania ci persoanele la care este sluga si are ca obiectiv indatorarea si ditrugerea Romaniei. Pentru el singurul lucru bun este sa plece pana nu va fi prea tarziu.

  4. Uitati-va la acest escroc,coada de topor,mana dreapta a Cocotatului supercoada de topor a strainilor.Astia doi pas cu pas au esuat Tara,iar acum se straduiesc sa o mentina sub obroc.Plus ” investitiile ” supermanului zburator,cazut in cap la Parlament cu Guvernul meu cu tot. Si ne prostesc in fata zi de zi.Citez,dragi rooomani vom plati mai mult pt. benzina,motorina,alimente.Numai pe astea trei ? „Baba omida ” din varful Dealului ne anunta ca vom avea in continuare un ” vitor stralucit „.Bai nea caisa zici sa cheltuim mai putin,da’masinile alea din alaiul cu care faci naveta,cu ce fonctioneaza ? Cu benzina,cu motorina,sau cu apa distilata ? Si cat mai costa ora de inchiriere a aveonului de lux cu care faci naveta de lux bineinteles in ” enteresul Tarii „,esuata.Ca ultimul pret pe care l-am aflat din presa dinainte de a ” plati mai mult „,era de 11.500 de Euro,fie ca zbura,sau te astepta sa te scoli.

  5. @ Generalii, chestorii, academicienii, protipendada politicienilor, cei care și-au însușit, prin asumare, economia ceaușistă și pe aceea de model occidental, îi aduc un „omagiu economic” lui Nicolae Ceaușescu, cel supranumit și „Geniul Carpaților” , ?

  6. & „Jurnal de epocă”
    Cei ce sunt guvernații le-au încredințat celor ce guvernează economiile , pentru ca aceia ce guvernează să se poată exprima la adevărata lor valoare, ?

  7. e sustinut si de psd cu ciolacu . l-am vazut pe t i g a n care tipa la ciutacu ca e o lege buna , dar si citacu nu l-a intrebat ce trebuie l-a lasat sa bata campii ca asa-i presa romaneasca aservita .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger