AcasăPoliticaMinistrul Energiei admite: „România este dependentă de gazul rusesc” - VIDEO

Ministrul Energiei admite: „România este dependentă de gazul rusesc” – VIDEO

Ministrul Energiei admite: Suntem dependenţi de gazul rusesc - VIDEO (foto: facebook)

În plină iarnă, românii sunt mai preocupați ca oricând de facturile la utilități și nu sunt puțini cei care se gândesc cum vor arăta facturile la întreținere în acest sezon rece.

În tot acest context, ministrul Energiei din Guvernul Ciucă, liberalul Virgil Popescu, a punctat că, deși România este producător de gaz, „nu avem gaz suficient”, fiind necesar importul, pe perioada iernii.

„România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, la Antena3.

„Gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă, acel 20-25% din import, este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a completat ministrul, care s-a declarat ”complet nemulţumit de preţul gazului în general, nu numai de preţul gazului rusesc”.

Oficialul guvernamental spune că se așteaptă ca din primăvară prețul gazului natural să scadă. „Eu mă aștept în perioada de primăvară-vară și toamnă să fie o scădere bruscă a prețului la gaz natural”, a mai afirmat ministrul.

Întâlnire la Guvern cu responsabilii din domeniul energiei

În a doua zi a acestei săptămâni, Popescu a participat, la o întâlnire pe care premierul Ciucă a avut-o, alături de vicepremierul Grindeanu și alți miniștri, cu președintele ANRE, Dumitru Chiriță și reprezentanți ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz.
„Discuțiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluțiilor sectorului energetic în România.

Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esențiale, cât și pentru consumatorii casnici și alte categorii de consumatori.

În privința furnizării de gaze, sunt asigurate cantitățile de gaz pentru funcționarea aprovizionării în condiții de normalitate”, s-a transmis de la Guvern, după această întrevedere, prin intermediul unui comunicat.

226 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu „admite”, minte.
    De la peste 30 de miliarde m3 pînă-n 1990 azi mai scot 8-9 miliarde m3 la un consum de 10-11 miliarde m3.
    Să-mi arate cineva un singur studiu cu adevărat științific ce arată că rezervele de gaze au scăzut!

  2. Cât gaz exporta România în Ungaria inainte de a-l importa? Cati bani intră in bugetul Românei in urma exportului, importului si consumului de gaze naturale. O ultimă intrebare. Cu cine va sfătuiți? Consilierii plătiți sau voluntari provin din ce țară? V-a trecut prin minte sa fiti credincios poporului care vă plătește?

  3. Un ministru al energiei mai nestiutor si mai papagal ca acesta nu am avut. este de o inocenta tem-bela in tot ceea ce afirma si „descopera”ceea ce se stie ca si cum ar deconspira secrete tehnice. Este un ingeras care nu are nicio legatura cu producerea energiei cu distributia, cu tarifele cu importurile cu supravegherea sdomeniului prin emiterea de norme de reglementare. Ce cauta acest insipid in aceasta functie ??

  4. Pai de ce-i înjurați bai pe rusi? dacă avem căldură iarna din gazul lor. A… sa aveți motiv să-i pupați în cur pe amerloci și sa importați gazul rusesc printr-o firma germana, care ia și ea niște cașcaval in plus de la prostii de consumatori romani! Subminarea a-ți scos-o din Codul penal dar de trădarea v-a fost frica sa o scoateți. E, de ce v-a fost frica de-aia nu o sa scăpați.

  5. Să facă și el o masca de gaze că văd că multi își dau aere care se risipesc in natură degeaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger