AcasăPoliticaMinistrul Energiei anunță că a găsit SOLUȚIA la criza energetică. „Este evident...

Ministrul Energiei anunță că a găsit SOLUȚIA la criza energetică. „Este evident nevoie de…”

Ministrul Energiei a anunțat, la ceas de seară, că a găsit SOLUȚIA! „Este evident nevoie de o regândire a...”Ministrul Energiei a anunțat, la ceas de seară, că a găsit SOLUȚIA! „Este evident nevoie de o regândire a...”

În ultima vreme s-a vorbit frecvent despre „criza facturilor uriașe”, cum a ajuns să fie cunoscută situația, atât în cazul facturilor la energie electrică, dar și la gaze naturale, nu puțini fiind românii care s-au trezit cu sume foarte mari de plată.

Mai nou, ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a transmis, miercuri seară, în 16 februarie, un mesaj, pe o rețea de socializare, cu privire la o soluție ce a fost identificată. Dar despre care oficialul guvernamental a menționat că „nu depinde” de ministerul pe care îl conduce.

Popescu: „Este evident nevoie de o regândire a reglementărilor pe piețele de tranzacționare a energiei”

„Este evident nevoie de o regândire a reglementărilor pe piețele de tranzacționare a energiei. Trebuie să existe o relație cât mai directă între producătorii, furnizorii și consumatorii români de energie. Am identificat în acest moment la nivelul Ministerului soluția prin care se pot rezolva aceste probleme.

La ora actuală, OPCOM, în baza licenței pe care a primit-o de la ANRE, poate să facă atâtea piețe câte își dorește și consideră necesare, ANRE aprobă la rândul ei regulamentul de funcționare a piețelor respective, iar OPCOM stabilește procedurile operaționale. Începând de anul acesta OPCOM nu mai are monopol pe piața de vânzare de energie electrică, iar dacă nu se va adapta vor veni alții care vor face acest lucru.

Sper ca actorii instituționali care vor putea implementa această soluție pe care o voi propune să o ducă la îndeplinire, pentru că ea nu depinde de Ministerul Energiei”, susține Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Popescu: „Producătorii trebuie să-și modifice strategiile de vânzare, în așa fel încât să fie formatori de piață”

Liberalul aflat în fruntea Ministerului Energiei continuă prin a menționa că „avem nevoie de impunerea unor noi reguli de tranzacționare, astfel încât principalii beneficiari să fie românii, pe de o parte, IMM-urile și marii consumatori români, pe de altă parte”. „De asemenea, producătorii trebuie să-și modifice strategiile de vânzare, în așa fel încât să fie formatori de piață.

Această soluție care are în vedere reglementarea piețelor de tranzacționare a energiei va merge, în paralel, cu investițiile pe care le vom începe anul acesta în sistemul energetic din România. La sfârșitul lunii martie vom da drumul la call-uri de proiecte pentru a fi accesate sute de milioane de euro din PNRR pentru noi capacități de producție a energiei”, a mai scris Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Coman
599 afisari

12 COMENTARII

  1. SOLUTIA , ar fi sa avem justitie si institutii ale statului care sa nu fie partase cu hotii !

  2. @ DACIAN CIOLOŞ:
    „Cei care se joacă cu desfiinţarea SIIJ pun în pericol finanţările din fonduri europene”

  3. După cît de rău și îmbătrînit arată se vede că minte în tot ce zice și că-i e frică de cei ce-l pun să mintă și, mai ales, de cei pe care-i minte.

  4. Chiar daca s-a redus capacitati de productie a energiei electrice ,dar cu cat s-a redus consumul prin desfintarea,inchiderea cpacitatilor de productie la nivel de tara sa se spuna ca e criza nu e nici o criza este facuta artificial sa se poata scumpi sa se umple gaura de la buget
    La Portile de Fier 1/2 este parte romana,1/2parte sarbeasca
    Cu ce pret se vinde de la partea romaneasca si cu ce pret vinde partea sarbeasca.
    La aceiasi apa ,aceleasi generatoare ca si putere.

  5. Statul roman nu mai are resurse financiare adecvate si nu mai dispune de parghii legislative adecvate care sa-i permita sa -si indeplineasca atributiile constitutionale, practic guvernantii sunt selectionati si promovati in structurile de putere pe baza apartenentei, dependentei totale de marile corporatii straine care controleaza de facto 96 la suta din capitalul financiar generat in Romania. Practic tot ce tine de banci, circulatie monetara, resurse naturale primare, semi- prelucrate, reletele strategice de energie, telecomunicatii, comunicatii, apa, canalizare, absolut tot este acum sub controlul total al firmelor cu capital strain
    Iar daca incerci sa explici politica pumnului in gura sau omerta presei pe acest subiect anterior mentionat in care se regasesc atat actuala dar si fosta aonducerea PNL, asa zisii lideri cu burse universitare straine de tara de la USR si actualii urmasi ai lui LIVIU DRAGNEA de la PSD te intrebi, daca liderii politiii romanesti sunt fie lipsisti de patriotism si sunt pe statele de plata sau poate ca in filmele cu mafia sunt santajabili, pusi in dependenta de marile corporatiilor multinationale, care in mod absolut halucinant repatriaza toti banii in tarile de origine fara sa plateasca un euro -cent bugetului statului roman, iar daca aveti intrebari adresati va economistului Ilie Serbanescu si o sa intelegeti ca economia nationala si viitorul acestui popor este condamnat la subsedzvoltare calificata din partea oricaror competitiori din UE, real politik de tip colonie africana.
    Adica Florin Catzu si compania de mai sus se comporta ca avocatii diavolului in raport cu subiectul sau tema de discutia a impozitarii trusturilor transnationale, iar cand este vorba de capitalul autohton va sugereaza ca acesta este purtator de coruptie, evaziune si din acest motiv nu sunt bani la bugetul de stat, evitand sa discute direct pe acest subiect.
    Ca un mic exemplu, Angela Merkel a sintetizat plata impozitelor transnationalelor din Germania astfel : faci bani in Germania platesti impozite in Germania, inchei citatul , iar ca sa ne mai destindem luati din citatele lui Florin Catzu : nu este oportuna, necesara si contraproductiv sa ne gandim la impozitarea multinationalelor, non coment.

  6. COMPORTAMENT DE RETARDAT !,ACESI POPESCU SE DOVEDESTE PE ZI CE TRECE O LEPRA ,ACEST NIMENI TINUT IN BRATE DE JOHANIS A DISTRUS IN MAI PUTIN DE UN AN ECHILIBRUL ALA FRAGIL IN CARE SE MAI MISCA CEVA IN ECONOMIA ROMANEASCA.
    IRESPONSABILITATEA ,COMPLICITATEA LA DESTABILIZAREA ROMANIEI ESTE EVIDENTA .CE PAZESTE DNA ?,NU SE VAD EXCROCHERIILE FACUTE ?,SAU NU SE VOR A FI VAZUTE !.
    JOHANIS CU” GUVERNELE MELE „AU FALIMENTAT ROMANIA !

  7. Pleaca acasa, javra ordinara ! Pleaca acasa, javra ordinara ! Pleaca acasa, javra ordinara ! Pleaca acasa, javra ordinara !

  8. Popescu virgil impusca-te ca esti un cretinoid…cica ai mai plodit si copii? Meritati atarnati toata familia in carlige …IDIOT UTIL TE-A SCOS MAFIA DE STREHAIA DIN PUSCARIE IN 2001 SI LE ESTI DATOR?! BINE CA AVETI COPII, IDIOTILOR..ARE CE SA VA IA DUMNEZEU..PE MARGINEA MORMINTELOR LOR SA STATI JAVRELOR SI CASA SI AVERE SA NU MAI AVETI NEVOIE IN VECI….CE FACETI VOI, FAMILIE DE HOTI, COPIILOR ROMANIEI, SA AIBA PARTE URMASII VOSTRI CAT AR TRAI…RUINA, PUSCARIE, FRIG, ASUPRIRE….SA NU VA MOARA MULTI INAINTE!!! VIRGIL POPESCU OLTEAN DE KKAT! SIKTIR!

  9. Proiecte pentru viitor bre Virgilas. Ce faci pentru azi când vine ziua plății la curent și gaze?

  10. Sa revina ba ca in timpul raposatului prod, furniizorii di distrib un tot cu comanda unica nu cum su facut tradatorii de azi au distrus o tara intraga sa spuna ei pt ce ca oricum vor raspunde ca doar nu or sa fie mai smecheri decat hitler si stalin si au fost si aia papati de popoarele lor!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger