AcasăPoliticaMinistrul Economiei vorbește de „speculă” la benzinării. Se verifică și cum de...

Ministrul Economiei vorbește de „speculă” la benzinării. Se verifică și cum de s-a vândut combustibil în recipiente de plastic – VIDEO

(foto: facebook/Florin Spătaru)

Se anunță verificări peste verificări după situația apărută miercuri seară, la benzinării din țară, unde s-au format cozi de mașini, după ce mulți oameni, panicați de zvonuri ce anunțau scumpirea motorinei și a benzinei, s-au grăbit să cumpere carburant.

Mai nou, a apărut o nouă reacție de la nivelul Guvernului, ministrul Economiei, Florin Spătaru, fiind cel care a anunțat că se vor face controale.

Cei responsabili de specula creată ieri (miercuri-n.red.) seară prin creşterea prețurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte!

Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toți furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a prețului la motorina şi benzină”, a transmis ministrul Economiei, joi, 10 martie, via Facebook.

Cu ochii pe imaginile de pe Internet, de la benzinării

Pe de altă parte, oficialul guvernamental a anunțat că se vor face verificări și în privința unui alt aspect – și anume în cazul situațiilor surprinse în imagini apărute pe Internet, cu persoane surprinse cumpărând carburant de la pompă, pe care l-au pus în diverse recipiente de plastic.

„În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online şi care au surprins persoane ce au depozitat benzină sau motorină, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienți de plastic.

Obligația operatorilor economici este să presteze numai servicii care nu afectează viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 7)

Echipele de control ale ANPC vor desfăşura verificări comune cu ANAF”, a mai transmis ministrul Florin Spătaru.

Ciucă: „Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”

Și premierul Ciucă a anunțat, joi, că se vor face controale. „Am activat, încă de aseară (miercuri seară-n.red.), instituțiile de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți. În această dimineață, am convocat o ședință cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri.

Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată, provocată de invazia militară rusă în Ucraina.

Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru că, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor”, a susținut premieurl, într-o declarație de presă – CITIȚI mai multe AICI.



186 afisari

4 COMENTARII

  1. Puneti si voi o limita nu dati ca prostii benzina la pungi de 1 leu. Aia pentru a nu sarii in aer toata benzinaria oricand se poate sparge. Daca nu e firma sa ia angro dai max 50 l de benzina, mai vii si peste 2 zile sau mai umplii la alt peco
    . La fel la ulei zahar hartii de cur dai 4 l, 3 kile cutare 5 hartii mai vii si maine daca esti obsedat.
    Sunt tot felul de speriati.

  2. Romania e hub energetic si alimentar in zona adica poate ajuta si alte tari si ajuta cu gaz si alimente Ucraina, Basarabia si alte tari la nevoie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger