AcasăPoliticaMinistrul de Interne: Faptul că sunt încă peste 1.000 de posturi de...

Ministrul de Interne: Faptul că sunt încă peste 1.000 de posturi de poliţie cu toaleta în fundul curţii, o ”vulnerabilitate”

(sursa foto: Facebook/Lucian Bode)

Ministrul de Interne nu scapă din vedere faptul că, deși suntem în 2021, sunt încă foarte multe posturi de poliție din țară care nu au băi, cu apă curentă și în condiții civilizate, ci doar toalete în curte.

Aflat, vineri, în Botoșani, pentru a participa la inaugurarea sediilor a două sedii de poliție din acest județ, Lucian Bode a adus în discuțiile alocările bugetare pentru rezolvarea deja stridentei probleme a WC-urilor aflate în curțile a peste 1.000 de posturi de poliție. ”Aşa cum aţi văzut în construcţia bugetară pentru anul 2021 am ţinut cont de aceste vulnerabilităţi, eu le numesc vulnerabilităţi ale sistemului de ordine publică faptul că avem în continuare peste 1.000 de posturi de poliţie cu toaleta în fundul curţii. Este o vulnerabilitate pentru Poliţia Română”, a susținut Bode, citat de digi24.ro.

La nivel de cifre ce vizează investițiile, ministrul a declarat că ”fondurile alocate pentru programul anual de investiţii le-am majorat cu 75% în acest an. Mai exact, de la 84 milioane la 150 milioane în acest an – 84 de milioane am avut alocat anul trecut”.

Referindu-se și la motivele deplasării sale în Botoșani, oficialul guvernamental a ales să puncteze că ”faptul că astăzi (vineri-n.n) inaugurăm în judeţul Botoşani două sedii de Poliţie, la Dorohoi şi Săveni, după patru ani, reprezintă pentru mine, ca ministrul al Afacerilor Interne un semn încurajator, dar – vă spun foarte limpede – nu şi suficient”.

Bode: Încurajez toate structurile MAI, nu doar Poliția Română, să acceseze cu încredere aceste surse de finanțare

De altfel, într-un mesaj transmis via Facebook, după participarea la inaugurarea celor două sedii de poliție, șeful MAI a ales să facă trimitere la planul vizând rezolvarea problemei dotărilor materiale la nivelul Poliției Române. ”Problematica investițiilor în sedii, în echipamente și dotări reprezintă o prioritate a mandatului meu, programul de investiții la nivel național pentru anul 2021 beneficiind de alocări crescute cu 75% comparativ cu anul trecut. Efortul financiar pentru a rezolva aceste neajunsuri, acumulate in timp, este unul susținut și se întinde pe mai mulți ani.

Sunt încrezător că prin utilizarea eficientă a unui mix de finanțare care implică atragerea de fonduri europene nerambursabile, alocări bugetare, precum și fonduri atrase din alte surse, precum și prin creșterea capacității administrative de a implementa proiecte, se va reuși rezolvarea problemei dotărilor materiale la nivelul Poliției Române.

De aceea, încurajez toate structurile MAI, nu doar Poliția Română, să acceseze cu încredere aceste surse de finanțare pentru că ele sunt o carte câștigătoare pentru România, pentru creșterea rezilienței și eficienței sistemelor publice, ceea ce va contribui la un grad ridicat de performanță”, stă scris pe pagina lui Bode de pe rețeaua de socializare amintită.

412 afisari

4 COMENTARII

  1. Cum sa „traducem” expresia „toaleta in fundul curtii creaza vulnerabilitati’?? Adica interlopii ar ataca vardistii pe traseul lor spre umblatoarea din fundul curtii ??? Nu – i cred chiar asa de cruzi, mai ales ca subordonatii au un rand de uniforma, max. doua cu cel de parada … Adica nu lipsa protocoalelor de actiune in diferite ocazii (sefii stiu ce sant acestea???), nu lipsa de pregatire fizica , nu slaba dotare tehnica si nu in ultimul rand lipsa bunului simt in timpul unor actiuni lisesc, ci „tioletele” pentru ipochimeni. Halal… dom „menistru”…le ai cu AGIA.

  2. O mizerie da. De vulnerabilitate se poate vorbi când ii vezi fără mașini performante dar colantate made german și fără echipamente performante!!

  3. Mai corect ar fi spus precum Arafat creaza un disconfort politistilor. Dar si asha , oare cate case de la tara sau din orase au toaleta in fundul curtii? Nu-i mai scuzati dle Bode! De bai nu au nevoie fac acasa! O cismea in curte sigur este. Sau o fantana. Daca esti om curat o folosesti dupa ce mergi la WCul din curte. Daca nu degeaba si grup sanitar. Ce sa zica si dansul acum ca posibil sa fie ordin pe unitate sa nu mai spuna,, de vina este PSD,,. Nu sefii politiilor care sigur au avut un fond cat de mic pentru un grup sanitar in incinta sediului, un spatiu pentru el .In provincie costurile nu sunt chiar atat de mari mai ales la sate. Unde posibil sa nu existe retea de apa curenta. Si atunci de unde tragi apa la grupul sanitar?Masini bune au Dle Bode? benina suficienta au? Daca nu,dati Dvs fonduri si dispoitie sa le primeasca!Ca de gargara sunt siguri satui. Calificati si devodati meseriei sunt? Multi da. Restul afara din Politie. Si nu va vaitati de lipsa cadrelor.Academia de politie are o pepiniera suficienta. Doar ca tinerii politisti nu au loc de veteranii pilosi si multi clacheaza. Sau fac precum seful pentru a nu fi dati afara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger