AcasăPoliticaUPDATE. Ministrul de Externe al Ucrainei, față în față cu Nicolae Ciucă....

UPDATE. Ministrul de Externe al Ucrainei, față în față cu Nicolae Ciucă. Discuții la Guvern – VIDEO

Premierul Ciucă l-a primit joi dimineață, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba (sursa foto: gov.ro)

În cea de-a 58-a zi de la începutul războiului din Ucraina, șeful diplomației ucrainene se află în România, pentru a discuta cu premierul Ciucă și cu ministrul român de Externe.

UPDATE: S-a încheiat întrevederea dintre Ciucă și Kuleba.

După discuțiile dintre premierul Ciucă și șeful diplomației ucrainene, avute la Palatul Victoria, de la Guvern s-a transmis într-un scurt comunicat, că „în cadrul întrevederii, a fost analizată situația de securitate și militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse”.

Din mesajul venit de la Palatul Victoria, la finele întrevederii de joi dimineață, reiese și că „premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului.

A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional. Cu aceeași ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene”.

Palatul Victoria: Kuleba a mulțumit Guvernului și românilor pentru tot sprijinul acordat

Totodată, în comunicatul Guvernului se menționează că „ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse”. Și că „diplomatul ucrainean a transmis României invitația de a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina”.

Palatul Victoria a făcut publice și câteva imagini de la întrevederea dintre Ciucă și oficialul ucreinean:

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a ajuns vineri dimineață la Palatul Victoria, pentru întrevederea cu Nicolae Ciucă.

După întâlnirea de la sediul Guvernului, programată să înceapă la ora 8, conform agendei publice a prim-ministrului, Kuleba urmează să discute și cu Bodgan Aurescu, la sediul MAE.

Kuleba și Aurescu, declarații comune de presă

După aceste „consultări politice ale ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei”, cei doi oficiali vor ieși în fața presei, pentru declarații comune, la ora 12.15.

Până să ajungă în România, ministrul ucrainean de Externe a făcut o vizită în Bulgaria, întâlnindu-se, miercuri, 20 aprilie, cu președintele bulgar Rumen Radev, la Sofia. Cu o zi înainte, șeful diplomaței ucrainene fusese primit de către premierul bulgar, Kiril Petkov.

230 afisari

2 COMENTARII

  1. Deja-vu? Am si eu o intrebare -Cati bastarzi precum Paul Lambrino a avut Carol al2-lea? Voi stiti de ce GeluVoican „mitraliera” a fost scos din puscarie in decembrie 1989 si facut vice-premier?GeluVoican era amantul „cunnilingus” al consoartei LIA care era si consoarta lui Bula-Paulica Lambrino

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger