AcasăPoliticaMinistrul Cristian Ghinea a anunţat momentul în care PNRR ar putea fi...

Ministrul Cristian Ghinea a anunţat momentul în care PNRR ar putea fi respins

cristian ghinea-pnrr Ministrul Cristian Ghinea a anunţat momentul în care PNRR ar putea fi respins

După ce Marcel Ciolacu şi PSD, în general, au spus că PNRR a fost deja respins de Comisia Europeană, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a dezvăluit momentul în care acest Plan al României ar putea fi pus, într-adevăr, sub semnul întrebării de liderii de la Bruxelles.

Poate fi respins o singură dată ori în luna iulie, ori în septembrie, dar să spui permanent că a fost respins induce o isterie politică gratuită”, a declarat Ghinea.

De ce 130.000 euro pentru trainingul unei persoane?

Ministrul Proiectelor Europene a explicat de ce România cheltuie 130.000 de euro cu trainingul unei persoane, conform PNRR, spunând că Fondul Naţional pentru Contragarantarea la IMM-uri şi Florin Jianu trebuie să explice ce este cu acest cost, avertizând că dacă nu se va explica foarte rapid, atunci va fi schimbată acea investiţie.

Întrebat ce făcea joi seară, când a izbucnit în media scandalul pe tema reacţiei Comisiei Europene la PNRR, Ghinea a precizat că se uita la filmul Terminator din 2019 şi că a făcut un experiment şi şi-a închis telefonul seara.

Ce reproşuri are CE pentru România?

Cristian Ghinea a fost întrebat în legătură cu faptul că experţii europeni au câteva reproşuri pentru Guvernul României în legătură cu PNRR.

Nu sunt reproşuri, sunt cereri de clarificare. Ar fi complet unfair din partea mea să public proiecte mari pe care România le-a trimis în fondurile europene clasice, tot ce înseamnă căi ferate, autostrăzi, deşeuri.

Toate consiliile judeţene au proiecte de sute de pagini pentru deşeurile din acel judeţ sau proiectul de termoficare de la Bucureşti. A durat patru ani, patru ani i-a luat Gabrielei Firea să scrie acest acest proiect. Vorbim de 200 şi ceva de milioane de euro doar faţă de 29 de miliarde în PNRR.

Acest proiect i-a luat patru ani Gabrielei Firea, au fost mai multe runde de observaţii la Comisia Europeană pe care ministerul pe care îl conduc a ajutat Primăria Capitalei să le rezolve.

Cum ar fi să public toate acele observaţii să spun Gabriela Firea este incompetentă, nu a fost în stare să facă proiectul de la bun început la virgulă? Este aberant”, a menţionat Cristian Ghinea.

Vrea să evite „isteria politică”

El consideră că să spui mereu populaţiei că PNRR a fost respins induce o isterie politică gratuită.

Este un exerciţiu de analiză a costurilor ex-ante banal, tehnică, dar este folosit politic în mod abject. Să spui permanent populaţiei PNRR-ul a fost respins induce o isterie politică gratuită.

PNRR-ul nici măcar nu fusese depus când s-a spus că a fost respins. I-am spus domnului Ciolacu, Marcele, hai domnule să discutăm cu demisia pe masă dacă tot eşti aşa de sigur.

Dacă până la 30 septembrie Comisia Europeană nu aprobă PNRR-ul, eu îmi dau demisia.

Însă aş vrea să fim bărbaţi, dacă aprobă Comisia Europeană PNRR-ul să îşi dea Marcel Ciolacu demisia. Hai să terminăm această comedie în care în fiecare săptămână ştiu ei că a fost respins”, a menţionat Ghinea.

author avatar
Andrei Ștefan
353 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024

Voucherele de vacanţă au produs discriminări în societate şi au generat pagubă în bugetul statului. De aceea, e posibil ca anul 2024 să fie...

Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această...

Preţurile alimentelor cresc, la raft, aproape de la o zi la alta. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca un produs de bază să ajungă...
proger