AcasăPoliticaMinistrul caută să domolească vâlvătaia. Voiculescu: ”Nu e nimic dramatic în neregulă...

Ministrul caută să domolească vâlvătaia. Voiculescu: ”Nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat…”

foto: Facebook

Reacțiile publice iscate de comentariul acuzator făcut pe tema cifrelor ce țin de pandemie au fost urmate de câteva precizări din partea actualului ministru al Sănătății. Un pas în retragere, ar spune unii.

Așadar, după ce ceea ce scrisese pe Facebook a fost îndelung analizat și comentat pe mai toată durata zilei, Vlad Voiculescu a ales să iasă cu unele explicații abia în cursul după-amiezii. În tot acest timp, atât social-democrații, respectiv Gabriela Firea și Marcel Ciolacu, dar și liberalul Florin Roman au făcut referire la cele susținute de Voiculescu, cu mențiunea că deputatul PNL a fost cât se poate de tranșant în privința ministrului de la USR PLUS.

Voiculescu: Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile

Revenind, însă, la noul mesaj, cu intenții clarificatoare, al șefului MS, e de menționat că Vlad Voiculescu susține că nu se poate vorbi de un scandal între domnia sa și fostul ministur al Muncii. ”O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator”, transmite din start Voiculescu, pe aceeași rețea de socializare.

Ministrul Sănătății continuă explicațiile, cu referire inclusiv la acțiunile guvernelor, pe durata pandemiei. ”Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile.

Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit. Aveți grijă de voi în perioada asta dificilă!”, încheie Voiculescu.

Postarea, după reacția lui Klaus Iohannis

Despre formule de calcul diferite vorbise și președintele Iohannis, orele trecute, când a fost întrebat cum comentează cele susținute de ministrul Sănătății.

”Când a fost ministrul Tătaru, împreună cu echipa domniei sale, a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru incidența pandemiei. După aia s-a calculat, și ce s-a calculat și s-a știut s-a comunicat, deci nu a ascuns nimeni date sau informații. Acum ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o și acum se dau datele care se găsesc. Deci, vorbim despre două formule ușor – ușor – diferite”, a declarat Klaus Iohannis. DETALII AICI.

103 afisari

1 COMENTARIU

  1. O tin langa cu acesti indicatori dar ignora esenta. Infestare 3, 4,….10 la mia de locuitori, dar doar faptul ca esti depistat pozitiv(poate asimptomatic sau cu forme usoare) si trecerea la gramada a cazurilor de la ATI, sa fie de natura a impune aiurea restrictii ???!!!! Se stie ca esti transferat la ATI si dupa o banala operatie de apendicita. Sa faca disocierile absolut necesare si apoi sa pretinda credibilitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger