AcasăPoliticaMinistrul Budăi, precizări de ultimă oră: Știm că pensiile trebuie să crească...

Ministrul Budăi, precizări de ultimă oră: Știm că pensiile trebuie să crească în România

(sursa foto: Facebook/Marius Constantin Budai)

„Stim ca pensiile trebuie sa creasca in Romania” – a spus-o cat se poate de clar ministrul Muncii, social-democratul Marius Budai.

Si cum ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a facut recent o serie de declaratii pe tema pensiilor, inclusiv a celor speciale, reprezentantul Guvernului a fost intrebat, in emisiunea „Romania la raport”, de la Romania TV, cum ii raspunde ministrului Predoiu.

Budai: Ma ingrijoreaza fuga de responsabilitate

Nu stiu daca trebuie sa ii raspund, eu pot sa spun ca ma ingrijoreaza fuga de responsabilitate. Cand erau în guvernul de dreapta si au semnat PNRR si au trimis PNRR si faceau din el un titlu de glorie, atunci se pare ca era bine. Acum ne facem ca nu mai stim ce am semnat atunci, nu stiu la ce s-au gandit atunci, nu pot sa-mi dau seama. Vorbim de cresterea pensiilor din sistemul public, da, clar! Stim ca pensiile trebuie sa creasca in Romania.

Cand Partidul Social Democrat a fost la guvernare, a luptat pentru asta, amintiti-va ca atunci cand am propus o majorare de 30% mi se cerea demisia! Acum e un limbaj dublu. Coalitia a luat decizia corecta, ministrii sa vina cu propuneri pentru ca ce s-a asumat in PNRR sa fie infaptuit, pentru ca in coalitie s-a discutat ca Ministerul Muncii nu are dreptul constitutional sa modifice statute care s-au adoptat prin legi speciale”, a declarat Marius Budai.

In momentul in care s-a vrut sa se afle de la ministrul Budai daca „e un PNRR schizoid, cum spune Predoiu”, social-democratul aflat la sefia Ministerului Muncii a raspuns: „Nu stiu ce sa va zic.

Ma ingrijoreaza fuga de responsabilitate, spuneai altceva cand voiai sa desfiintezi pensii speciale in 30 de zile, cand doreai sa iei voturi, dar cand a fost sa se semneze PNRR s-a plafonat plata cu pensiile din PIB pentru 50 de ani”.

Budai: Cred ca pensiile si veniturile trebuie sa creasca. Avem nevoie de coeziune in coalitie

Care este pensia minima decenta? E intrebarea de la care reporterul TV a vrut sa afle un raspuns de la ministrul Budai. Iar oficialul guvernamental a spus ca atat pensiile, cat si veniturile trebuie sa creasca si ca in acest sens e nevoie de coeziune la nivelul coalitiei de guvernare.

Pana sa raspund, va spun ca nu prea incap intr-o fraza plafonarea pensiilor cu faptul ca spui ca pensiile sunt mici! Eu am facut greseala si am aruncat o suma pe care am considerat-o pensie minima in România si am avut parte de comentarii, de ce asa mult sau asa putin! Cred ca pensiile si veniturile trebuie sa creasca, de asta avem nevoie de coeziune in coalitie, sa putem continua cu echilibrul dintre masurile sociale si economice care s-au dovedit un succes in 2022. S-au creat noi locuri de muncă și de aici practic avem și contribuții și tot ce ne trebuie să creștem pensiile. Eu am spus de multe ori ca existenta unui loc de munca e cea mai buna protectie sociala”, a declarat Budai.

Intrebat care e venitul minim care ar fi decent, Budai s-a ferit sa dea cifre concrete, explicand si motivul. „Repet, nu o sa dau o cifra, pentru ca tot timpul unii vor spune ca e prea putin, altii prea mult”, a afirmat ministrul Muncii.

author avatar
Andrei Coman
423 afisari

2 COMENTARII

  1. moldovleacul ăsta lăbar iar vorbeşte fără să spună nimic, întinde pelteaua cu legea pensiilor cu încă 8 luni, iar când e vorba de pnrr, dă vina pe alţii…pentru malacu o fi bun.. dragii noştri seniori, bunici şi părinţi, dragi pensionari, v-o tragem din toate poziţiile…

  2. Dá ce sá creascá má papusoi?
    Cá ie mari ráu!
    Ce sá facá pensionaru’ cu atáta bánet,ai nebunit?
    Cánd sa cheltuie atáta moluz de bani?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger