AcasăPoliticaMinistrul Bode conduce Poliția pe sens interzis

Ministrul Bode conduce Poliția pe sens interzis

Înaintea lui, Marcel Vela s-a remarcat doar prin impresie proastă. Murea după un selfie cum moare și Cîțu. Poze cu geaca de piele, poze cu degetele sub ochi, adică stă ochii pe borfași, foto cu Vela pozând în ministru. Acum, i-a venit rândul lui Bode să facă pe ministrul.

De la Transporturi, Lucian Bode a aterizat la Interne. Doar pe pile și criterii politice, căci la Transporturi a inaugurat doar panglici. La mâna a doua, căci nu putea trece de Iohannis și Orban. Dacă ar fi avut un dram de inspirație, Bode ar fi putut face carieră la Interne. Dar pentru asta ar fi fost nevoie să dea afară cam trei sferturi din cumetrii Poliției Române și jumătate dintre agenți. După care, ca succesul să-i fie deplin, trebuia să se dea afară singur, cu un motiv foarte plauzibil: vulnerabilitate la siguranța cetățeanului. Eu l-aș fi apreciat. Și cred că n-aș fi fost singurul.

Dubla crimă de la Onești arată ce fel de întreprindere păstorește ministrul. O mână pe contrasens și-i acceptă scuzele pentru orice prostie făcută. Prostii maxime. Doi oameni mor sub ochii polițiștilor și ministrul zice că trebuie făcută reformă. De care? La armament, la pregătire, la cumetrii, la conducerea ministerului sau la gradul de inteligență? Nu-i dă voie partidul? Nu-i dă voie coaliția care l-a propulsat pe scaun? Atunci să plece, e cel mai simplu. Doar Bode nu vede că, într-un fel, fără a exagera, polițiștii deveniseră complicii asasinului. Nu ar fi vina lor în totalitate, însă ministrul înghite pe nemestecate orice imbecilitate venită din partea lor. Începând cu faptul că glonțul tras din pușca semiautomată ar fi putut dărâma zidurile și terminând cu faptul că asasinul, dementul cu un cuțit în mână, putea deveni și mai nervos. Păi mai nervos decât a ajunge la crimă nu avea cum să fie. Pe de altă parte, nouă agenți de poliție din București culeg două potențiale victime de pe stradă, le duc pe câmp și chiar le transformă în victime. Și încă ce victime. Bătaie soră cu moartea și umilințe greu de imaginat. Bode nu și-a anunțat demisia. Și nici nu o va face. Pentru el, demnitatea și onoarea profesională sunt noțiuni abstracte. Cum să-și dea demisia? Să rămână fără ministeriat? Păi pentru ce a muncit în partid? Chiar, ce-o fi muncit Bode în partid de a ajuns atât de priceput la poliție?

author avatar
Valentin Boeru
2.330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger